Febra numită Ivermectina a curpins din ce în ce mai multă lume. Sunt, într-adevăr, mai multe rapoarte de cercetare care dau pozitv medicamentul în lupta cu COVID-19. U nou militant pentru introducerea medicamentului și în România, este și medicul estetician Adina Alberts.
Despre „miracolul” medicamentului ivermectin nedovedit împotriva Covid, au avertizat, în nenumărate rânduri, oamenii de știință. Oamenii de știință au avertizat împotriva administrării ivermectin, un medicament antiparazitar, ca tratament pentru Covid-19, în ciuda titlurilor care l-au susținut ca un remediu.
Postările și articolele de pe Facebook care susțin ivermectina au proliferat în Brazilia, Franța, Africa de Sud și Coreea de Sud. În tot acest timp ce guvernele din întreaga lume se luptă să lanseze programe de vaccinare.
Agențiile de sănătate spun că nu există suficiente dovezi pentru a promova medicamentul ca remediu pentru coronavirus. Cercetările în această chestiune au fost adesea nefondate. Ivermectina a fost folosită de mult timp pentru tratarea paraziților precum păduchii și a fost răspândită pe scară largă în Africa subsahariană încă din anii 1990 pentru a trata orbirea.
Cu toate aceste semnale, sunt din ce în mai multe voci care cer acest medicament introdus și în România. Printre vocile care cer acest lucru se numără și medicul estetician Adina Alberts. Medicul, care de altfel nu are nicio calitate în domeniu, cere autorităților să reglementeze folosirea ivermectinei ca medicament în tratarea pacienților infectați cu COVID-19.
”Nu avem niciun motiv să denigrăm Ivermectina. Cercetătorii care au descoperit această substanță, au fost laureați cu Premiul Nobel în 2015 pentru descoperirea unui medicament excepțional DE UZ UMAN. “Nu s-ar fi deranjat nimeni” să ofere un astfel de premiu pentru un medicament veterinar! Studiile încheiate până în acest moment arată rezultate îmbucurătoare vizavi de eficiența acestui medicament în lupta cu Covid.
Atât în prevenție cât mai ales în tratamentul infecției COVID. Este considerată substanța “salvatoare de vieți”! Între timp, aproape 1000 de români au murit în aceste ultime două săptămâni, datorită acestei infecții. Oameni a căror viață ar fi putut fi salvată! Cine este răspunzător pentru aceste vieți pierdute?! Asta se numește CRIMĂ! Semnați petiția!”, scrie medicul Adina Alberts pe Facebook.
Semnalele referitoare la acest medicament sunt contradictorii, iar studiile sunt atât în favoarea medicamentului, dar și împotriva acestuia. Rapoartele negative spun că efectele în timp ale administrării acestui medicament sunt devastatoare și au efect cancerigen.
Rapoartele pozitive spun că 50 milioane de oameni s-au trata anual cu Ivermectină și nu au avut astfel de efecte. Adina Alberts în postarea sa de pe Facebook vine și cu argumente din datele oficiale din Japonia și Statele Unite ale Americii. Rapoartele celor două state spun că:
”Japonia și Statele Unite au descoperit că ivermectina, un medicament utilizat pentru a ucide paraziții, suprimă dezvoltarea tumorii în cancerul ovarian epitelial.”
Până la proba contrarie, discuții controversate pe marginea acestui medicament minune vor mai apărea în spațiul public. Rămâne de văzut care va fi evoluția în acest caz și dacă autoritățile în măsură vor lua sau nu o decizie.