Adina Alberts l-a felicitat pe Răzvan Dumitrescu. Ce a făcut public acesta, în emisiunea lui

Adina Alberts l-a felicitat pe Răzvan Dumitrescu. Ce a făcut public acesta, în emisiunea lui
”Nu văd de ce ar deranja să se vorbească despre o rețetă de succes”

Febra schemelor de tratament covid a luat amploare. Recent se vorbea despre un medic din Oradea și o astfel de schemă. Medicul Adina Alberts a decis să felicite acest gen de conduită, chiar în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, la Antena 3.

Medicul Adina Alberts, în dialog cu Răzvan Dumitrescu, este de acord cu schemele de tratament covid

În ultima perioadă au apărut tot mai multe informații despre scheme de tratare a pacienților infectați cu covid, altele decât cele folosite în spitale în acest moment. Controversa din jurul acestor scheme a generat adevărate polemici și critici în spațiul public.

Despre o astfel de schemă a relatat și jurnalisutl Răzvan Dumitrscu în emisunea sa, ”Subiectiv”, de la Antena 3. Ceea ce este și mai interesant este că schme despre care Răzvan Dumitrescu a relatat a fost aplicată chiar aestuia de către medicul său de familie.

Medicul Adina Alberts, un asiduu critic al deciziilor date de autorități, a vorbit despre acest lucru în cadrul aceleiași emisiuni. Medicul l-a felicitat pe jurnalist pentru relatarea făcută, declarând:

„Dumneavoastră în calitate de pacient, aveți libertatea să expuneți această rețetă. Este un lucru benefic pentru că sunt convinsă că sunt foarte mulți pacienți care nu pot ajunge la medicul de familie atât de repede, având în vedere că medicii de familie nu lucrează în weekend. Poate medicul de familie este în concediu medical.

Poate este bolnav fiind, și atunci asistații, sau cetățenii, sau pacienții care au nevoie de acest medic de familie nu au acces atat de repede. Faptul că dumneavoastră ați spus această rețetă public, este mai multe beneficii pentru toți cei care va asculta. Același lucru l-am făcut și eu, în calitatea mea de medic.”, a mai spus medicul Adina Alberts.

”Nu văd de ce ar deranja să se vorbească despre o rețetă de succes”

Cazul medicului Flavia Groșan, care a vorbit public despre o astfel de schemă de tratament este deja cunoscut. Și medicul Adina Alberts a făcut același lucru. Medicul a recunoscut în emisiunea jurnalistului Răzvan Dumitrescu acest aspect.

Mergând mai departe cu discuția, medicul nu înțelelge de ce autoritățile sunt reticente la astfel de situații, mai ales, în opinia sa, au dat și rezultate bune în cazul pacienților tratați. Fiind în aceeași emisiune și Alexandru Rafila invitat, medicul Adina Alberts l-a întrebat pe acesta de ce există această reticență. Medicul Adina Alberts a mers mai departe, și a întrebat de ce aceste scheme, care au rezultate, nu sunt făcute public.

”Nu văd de ce ar deranja ca un medic să vorbească despre o rețetă de succes pe care o are. Nu am spus că stabilim conduită, am spus că fiecare are o experiență și și poate că din experiența fiecăruia se poate culege ceva benefic. De ce să nu facem publice aceste rețete”, a întrebat medicul Adina Alberts la Antena 3.