Adi Mutu, reacție după acuzațiile de rasism de la Budapesta. Ce a auzit fotbalistul de pe bancă

Adi Mutu, reacție după acuzațiile de rasism de la Budapesta. Ce a auzit fotbalistul de pe bancă
Adi Mutu a reacționat după acuzațiile de rasism de la Budapesta

Adrian Mutu a vorbit despre acuzațiile de rasism de la Budapesta, de la meciul România U21 – Ungaria U21, scor 2-1, din al doilea duel al tricolorilor mici de la Euro U21. „Țiganii ăștia v-au bătut”. Comentariile ”Briliantului”.

Reacția lui Adi Mutu după acuzațiile de rasism de la Budapesta

Marius Marin, căpitan al naționalei României U21, a lansat acuzații de rasism la finalul meciului. „Eu n-am auzit de pe bancă dacă s-a strigat, dar mi-au povestit băieții ce s-a întâmplat, aceste lucruri se duc dincolo de fotbal. Dar așa ceva n-are ce căuta în fotbal. Sper ca UEFA să ia măsura corectă, pentru binele tuturor!”, a spus Mutu la conferința de presă desfășurată înainte de meciul de marți cu Germania U21.

La sfârșitul luptei din teren, Marius Marin a publicat un mesaj pe contul personal de Instagram în care i-a acuzat pe maghiari că i-au jignit constant pe jucătorii României, cu apelativul ”țigani”.

„Țiganii ăștia, cum ne strigați voi pe teren, v-au bătut 2-1. Hai, România!”, a scris Marius Marin.

El a fost unul dintre fotbaliștii care au primit cartonaș galben în meciul cu Ungaria, din cauza unui conflict din interiorul propriului careu cu Adrian Szoke. Din cauza avertismentului, mijlocașul va rata meciul cu Germania, programat marți, de la ora 19:00. 11 cartonașe galbene a acordat arbitrul în meciul România U21 – Ungaria U21; 5 pentru România și 6 pentru Ungaria, care a avut și un eliminat.

U21 | Conferință de presă Adi Mutu după victoria României în fața Ungariei

„Eu cred că lucrul ăsta definește această generație: forța, reinventarea. Cred că numai unitatea de care dau dovadă face ca ei să întoarcă rezultatul, în seara asta chiar cu o victorie. Cred că am făcut fericiți mulți suporteri. Ne continuăm visul și vedem la următorul meci ce se va întâmpla. Cât despre greșelile de arbitraj, nu avem ce face.

Probabil arbitrul nu a fost în cea mai bună zi a lui, dar și așa am reușit să câștigăm meciul. E o victorie frumoasă, chiar dacă am luptat cu o echipă arțăgoasă, care a luptat pentru fiecare centimetru de teren. S-a văzut calitatea noastră superioară în acest meci.

Cât despre meciul cu Germania, îmi place să mă uit în grădina mea și să iau meci cu meci. De mâine avem timp să ne gândim la următorul meci. Nu suntem aici în vacanță. Am venit să le facem viața grea tuturor. Vrem să aducem oamenilor de acasă o satisfacție pentru perioada grea prin care trecem”, a spus antrenorul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI