Adevărul despre vaccinul care va fi testat în România. În ce constă antidotul

de: Ana Chivu
22 03. 2020

Ieri, 21 martie, românii au primit un anunț îmbucurător – România va face parte din țările care vor testa un vaccin împotriva COVID-19. Azi, Răzvan Popescu Mirceani, biolog, aduce în prim-plan detalii despre antidot. În ce constă acesta și ce spune specialistul despre situația actuală?

Testare vaccin împotriva COVID-19 în România: În ce constă antidotul?

România va face parte din țările care vor avea la îndemână un vaccin împotriva coronavirusului pentru testare. Anunțul a fost făcut oficial de către Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș. Vaccinul urmează să fie adus din Marea Britanie și va ajunge în țară în aproximativ o lună, moment în care toate avizele de către Agenția Națională a Medicamentului vor fi gata. Până atunci, Institutul în cauză a stabilit deja un protocol de colaborare cu Marea Britanie pentru aducerea acestui antidot. Vaccinul este testat în prezent în Statele Unite ale Americii și în Marea Britanie. Streinu-Cercel a sublinat faptul că antidotul împotriva coronavirusului este destinat populației care nu a fost infectată cu noul virus.

”Este un tratament mai degrabă care să inhibe virusul. Există un medicament care poate fi testat preventiv. Îmi e greu să cred că apare un vaccin atât de rapid, nu se pot depăși anumite etape. (…) Datorită vaccinării ajungem la vârste înaintate. Practic, nu putem compara situația din perioada gripei spaniole când nu existau vaccinuri și antibioticele erau atât de scumpe. (…) Dacă ar fi teste clinice și aș corespunde, m-aș oferi să se testeze acest vaccin pe mine”
Răzvan Popescu Mirceni, biolog (Sursa: Digi 24)

Adevărul despre vaccinul împotriva coronavirus care va fi testat în România

Tudor Toma, medic român în Londra – infectarea cu COBID-19, „loterie macabră”

Reporter: Dar dacă este vorba de mortalitate, care sunt persoanele cele mai expuse?
Dr Tudor Toma: Tot persoanele care sunt în vârstă și care au alte afecțiuni, dar din păcate sunt și tineri care nu au atâtea afecțiuni ca să spui că în alte condiții nu s-ar putea face altceva.
Reporter: Când spuneți tineri la ce vârste vă referiți în legătură cu mortalitatea?
Dr Tudor Toma: Tineri de la 30 la 60 de ani. Și la 60 de ani o persoană are posibilitatea să mai trăiască 20 – 30 de ani. (Sursa: rfi.ro)