Adevărul despre relația dintre Diana Șoșoacă și George Simion, liderul AUR. Cum s-au schimbat lucrurile între ei

Adevărul despre relația dintre Diana Șoșoacă și George Simion, liderul AUR. Cum s-au schimbat lucrurile între ei
Adevărul despre relația dintre Diana Șoșoacă și George Simion, liderul AUR. Cum s-au schimbat lucrurile între ei

Care este adevărul despre relația dintre senatorul Diana Șoșoacă și liderul partidului AUR, George Simion. Ce a ieșit la iveală după incendiul de la Matei Balș.

Diana Șoșoacă și George Simion, proteste separate

După incendiul de la „Matei Balș”, senatorul Diana Șoșoacă și co-președintele partidului AUR, George Simion, au ales să apară separat, atât în intervențiile televizate, cât și în manifestațiile la care au participat împotriva guvernanților.

Diana Șoșoacă este cu siguranță una dintre cele mai vocale apariții din ultima perioadă. Avocata este membră în Partidul Neamul Românesc, fondat de Ninel Peia, scrie g4media.ro. 

Șoșoacă a ajuns senator după ce a candidat pe listele AUR, în urma unui protocol de colaborare semnat între Partidul Neamul Românesc și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), după cum a explicat George Simion într-un interviu pentru Europa Liberă.

Diana Șoșoacă este cunoscută ca fiind o activistă pentru drepturile omului. În ziua incendiului care a avut loc la Institutul „Matei Balș”, senatoarea a fost prezentă la fața locului, insistând să intre în spital. Ea invoca statutul de parlamentar, deși cazul a fost preluat de procurorii criminaliști care se ocupau de cercetarea cauzelor izbucnirii incendiului.

Parlamentarul Șoșoacă îi îndemna la momentul acela pe oameni să iasă în stradă pentru a cere explicații, cerându-le , de asemenea, și parlamentarilor acest lucru.

George Simion a protestat la Ministerul Sănătății

Liderul AUR, George Simion a organizat și el un protest a două zi după incendiu, dar în fața Ministerului Sănătății. La această manifestație Diana Șoșoacă nu a fost prezentă.

Și duminică, 31 ianuarie, cei doi politicieni AUR au ales să protesteze separat. George Simion a fost prezent în fața Ministerului Sănătății, împreună cu alți parlamentari AUR. Nici de această dată Șoșoaca nu a fost prezentă.

Abia în după amiaza acelei zile senatoarea și-a făcut apariția la Ministerului Sănătății, unde a încercat să intre în clădire pentru a discuta cu ministrul. De la protestul senatoarei, George Simion a fost absent.

Ce spune Băsescu despre Șoșoacă și Simion

Într-o intervenție televizată, Traian Băsescu a vorbit despre tensiunile dintre cei doi și lupta pentru supremație din AUR. Această afirmație l-a deranjat pe George Simion. El a intervenit în direct la RTV, la emisiunea lui Victor Ciutacu, și a negat că ar exista probleme între el și Șoșoacă.

Senatoarea a intervenit și ea la aceeași emisiune pentru a cere drept la replică ca urmare a criticii aduse de moderator la adresa ei. Acesta o critica pentru faptul că a încercat  să intre în Spitalul ”Sfântul Pantelimon”. Motivul ar fi fost un neon care s-a ars și a emanat fum, iar contextul a avut loc la câteva zile de la incendiul de la Balș.

Diana Șoșoacă a intrat într-un dialog divergent cu realizatorul TV, acuzând postul de televiziune că produce panică în rândul populației. Senatoarea a fost scoasă din direct.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe