Adevărul despre palatul de la Marea Neagră s-a aflat. Al cui e, de fapt. Putin nu are nicio legătură

de: Alexandra Chivu
31 01. 2021

La începutul lunii ianuarie, președintele rus Vladimir Putin nega că el ar fi proprietarul palatului de la malul Mării Negre, după ce a fost acuzat de Aleksei Navalnîi, într-o anchetă publicată pe Youtube, că este beneficiarul acesteia. Arkadi Rotenberg, fostul partener de judo al șefului de stat, spune că el este proprietarul.

Palatul de la Marea Neagră, minge de ping pong. Arkadi Rotenberg, fost partener de judo al lui Putin, susține că el e proprietarul

Omul de afaceri rus Arkadi Rotenberg a declarat sâmbătă că el este proprietarul imensului palat de pe malul Mării Negre, despre care Alksei Navalnîi a afirmat că ar fi deținut de șeful de stat rus. Rotenberg a menționat că a cumpărat impresionanta clădire în urmă cu doi ani.

„Acum nu va mai fi un secret, eu sunt beneficiarul. A fost o proprietate complicată, cu mulţi creditori, iar eu am reuşit să devin beneficiar”, a spus el.

Recent, președintele rus a dezmințit că este proprietarul somptuoasei reședințe, în urma unor acuzații în acest sens formulate de către opozantul Navalnîi. Oficialul a făcut această precizare la două zile după manifestații la nivel național, organizate cu scopul de a cere eliberarea lui Aleksei Navalnîi.

Mobilizarea la aceste evenimente a fost amplificată de difuzarea unei anchete a lui Navalnîi în care președintele rus este acuzat că a pus să se construiască un palat, care a costat peste un miliard de dolari, la malul Mării Negre. Filmul a fost văzut de peste 100 de milioane de ori de când a fost publicat online de către Navalnîi, la întoarcerea sa în Rusia, în 17 ianuarie. Acesta a avut anterior cinci luni de convalescență în Germania, unde s-a refăcut în urma unei presupuse otrăviri cu un agent neurotoxic de tip noviciok, în spatele căreia s-ar afla liderul de la Kremlin.

Navalnîi, condamnat după ce a revenit în Rusia. Oficialul rămâne în închisoare

Aleksei Navalnîi, cel mai cunoscut opozant al lui Putin, a fost condamnat la 30 de zile de închisoare la câteva ore după ce a revenit în Rusia din Germania, unde a ajuns acum cinci luni după ce a fost otrăvit. El a fost acuzat că a încălcat termenul de probă după condamnarea anterioară și că a încălcat în nenumărate rânduri avertismentele autorităților. Navalnîi a acuzat faptul că procesul s-a desfășurat în lipsa presei libere.

„Vreau ca acest proces să fie public, astfel încât toată presa să aibă posibilitatea de a vedea această absurditate teribilă care se petrece aici. Vreau ca tuturor să le fie permis accesul în interior, nu doar pentru Vesti – ”The Report Room”, Life News și poliției.