Totul despre familia lui Navalnîi. Cine este soția lui, de fapt, și cu ce se ocupă fiica lui

Familia Navalnîi: detalii despre soție și fiica

”Proteste pro-Navalnîi în Rusia”, ”Aleksei Navalnîi, judecat de urgență”, ”soția lui e capul din spatele operațiunii” – sunt doar câteva dintre subiectele care aduc în vizor familia de disidenți împotriva lui Putin.

Familia Navalnîi: cine e soția juristului și cu ce se ocupă fiica sa

Yulia, în vârstă de 44 de ani, este mamă şi soţie. A crescut în Moscova, unde a și făcut studiile superioare, încununându-le cu o licență în economie. Îl întâlnește pe viitorul soț într-o vacanță în Turcia, iar nu de mult au sărbătorit 20 de ani de mariaj. Aceștia locuiesc împreună cu copiii lor într-un apartament cu trei camere de la periferia din partea de sud-est a Moscovei.

Conform publicației italiene Corriere della sera, cazul Yuliei este comparat cu altele asemănătoare din lume. În Belarus, de exemplu, opozanta Svetlana Tikhanovskaya a devenit cea mai cunoscută faţă a protestelor împotriva guvernării liderului actual Alexander Lukashenko, după ce partenerul său a fost arestat.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul soției lui Leopoldo Lopez în Venezuela, care a ieșit în stradă pentru a protesta, în timp ce soțul era întemnițat. Ultima dată când Yulia l-a văzut pe soț a fost în 17 ianuarie, pe aeroportul rusesc Șeremetievo, când și-a luat la revedere de la el sărutându-l în fața jurnaliștilor, știind că poliția rusă îl va aresta.

„Rolul ei (n.r. Yuliei Navalnaia) s-a schimbat cu siguranţă. De la soţia unui politician, devine ea însăşi un politician. Are carismă şi farmec, este o persoană creativă şi curajoasă şi, dacă este necesar, îşi poate înlocui soţul cu uşurinţă”, a declarat politologul Konstantin Kalachev.

Fata cea mare i-a îndemnat pe tineri să iasă în stradă

Daria, în vârstă de 20 de ani, este fiica celor doi opozanți ruși. A studiat la Universitatea Stanford din SUA și are abilitatea să aducă tineri ruși de partea ei, precum părinții săi. În 2019 a intervievat adolescenți din Rusia, într-o filmare postată pe Youtube, despre ceea ce își doresc din punct de vedere politic pentru țară. Astfel, în timp ce piața din Moscova nu mai văzuse de ani buni tineri care să iasă la proteste, totul s-a schimbat după implicarea fetei în media. În schimb, nu se știu detalii despre mezinul familiei, Zahar, în vârstă de 13 ani.

  • Zeci de mii de susținători ai lui Aleksei Navalnîi au ieșit în 24 ianaurie pe străzile din 100 de orașe din Rusia pentru a protesta față de arestarea politicianului de opoziție. Autoritățile au intervenit în forță și au efectuat sute de arestări, inclusiv în rândul copiilor. „Putin e un hoț/ Jos cu țarul/ Eliberați-l pe Navalnîi”, au scandat oamenii.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI