Vladimir Putin rupe tăcerea despre palatul de la Marea Neagră. Al cui este, de fapt

Vladimir Putin rupe tăcerea despre palatul de la Marea Neagră. Al cui este, de fapt
Ce spune Vladimir Putin despre palatul de la Marea Neagra

Luni, președintele rus Vladimir Putin a negat că el ar fi proprietarul unei impresionante reședințe de la Malul Mării Negre, după cum a acuzat Alexei Navalnîi, într-o anchetă ce a fost publicată pe You Tube, care are deja 86 de milioane de vizualizări.

Vladimir Putin rupe tăcerea despre palatul de la Marea Neagră

„Nu am văzut acest film, din lipsă de timp. Nimic din ce este prezentat acolo ca fiind bunurile mele nu-mi aparține mie sau rudelor mele”, a declarat Vladimir Putin, într-o întâlnire cu studenți ruși. Alexei Navalnîi, opozantul lui Vladimir Putin, a difuzat recent o anchetă anticorupție despre Vladimir Putin și ”palatul” construit la malul Mării Negre.

Astfel că Alexei Navanîi susține că Vladimir Putin este beneficiarul unei proprietăți impresionante și a unui palat în apropiere de Gelendjik, pe malul Mării Negre. Ansamblul luxos este dotat și cu podgorii, o sală de hochei pe gheață și cazinou. Potrivit lui Alexei Navalnîi, construcția a fost finanțată de către apropiați ai președintelui rus, cum ar fi directorul Rosneft Igor Secin sau omul de afaceri Ghenadi Timcenko.

Vladimir Putin, ”obsedat de bogăție și lux„

”Este un stat în cadrul Rusiei. Și, în acest stat, nu există decât un singur țar inamovibil, Putin”, l-a acuzat Navalnîi pe Putin, despre care mai spune că este „obsedat de bogăție și de lux”.

Conform dezvăluirilor lui Alexei Navalnîi, s-au cheltuit 100 de miliarde de ruble, adică 1,12 miliarde de euro, pentru construirea acestui complex, a cărui suprafață de este de 7.000 de hectare, adică de ”39 de ori mai mare ca Monaco”. Oficial însă, complexul este în proprietatea FSB, serviciul secret rusesc.

“Aceasta nu este o casă la țară, nu este o cabană, nu este o reședință. Este un întreg oraș, sau mai degrabă un regat,” a afirmat Alexei Navalnîi. În plus, acest complex ar fi dotat chiar și cu un tunel săpat prin munte care duce direct la Marea Neagră, dar și cu o biserică. Palatul are aproximativ 18.000 de metri pătrați.

Amintim că Aleksei Navalnîi a fost arestat la întoarcerea sa în Rusia pe data de 17 ianuarie. El petrecuse cinci luni de convalescenţă în Germania, acolo unde s-a restabilit după ce acesta fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok. De asemenea, duminică, echipa opozantului a făcut apel la organizarea unei noi zile de acţiune.

“Pe 31 ianuarie, la ora 12.00. În toate oraşele din Rusia. Pentru eliberarea lui Navalnîi. Pentru libertatea tuturor. Pentru justiţie”, a notat pe Twitter un aliat apropiat al lui Navalnîi, pe nume Leonid Volkov.