04 mai 2024 | 08:36

Adevărul despre originile lui Ion Iliescu. Ce etnie are fostul președinte, a fost abandonat de mama lui la 1 an

Monden
Adevărul despre originile lui Ion Iliescu. Ce etnie are fostul președinte, a fost abandonat de mama lui la 1 an
Adevărul despre originile lui Ion Iliescu. Ce etnie are fostul președinte, a fost abandonat de mama lui la 1 an

O țară întreagă îl cunoaște pe Ion Iliescu, însă puțini sunt cei ce știu detalii despre viața privată a fostului președinte. Chiar dacă a fost un personaj controversat în lumea politică, a fost discret și a lăsat să se știe puține informații. Cu toate acestea, s-a aflat ce etnie are, de fapt, fostul conducător al statului.

Adevărul despre etnia lui Iliescu

Ion Iliescu este unul dintre cele mai controversate personaje din lumea politică, ce a avut o influență semnificativă în acest domeniu. Cu toate acestea, a încercat să fie cât mai discret și să nu scoată la iveală prea multe detalii despre viața sa personală.

Bunicul său, Vasili Ivanovici, un evreu rus și bolșevic, a fost un om căutat de poliția țaristă pentru o lungă perioadă de timp. Pentru a scăpa de persecuție, s-a stabilit în Oltenița în anul 1895 și și-a schimbat identitatea pentru a-și ascunde originile.

În 1901, s-a căsătorit cu Maria Savu, o româncă, sora cârciumarului Anghel Savu, care a fugit din Bulgaria în mod fraudulos. Puțini știu, însă, cine este cea care i-a dat viață, despre care nu a vorbit niciodată în mod public și pe care a ferit-o de ochii curioșilor.

Mama sa, Maricica, era o femeie de origine bulgară, aparținând neamului căldărarilor, care nu vorbea fluent româna și nu avea educație formală. Se spune despre ea că era analfabetă și nu făcuse deloc carte, spre deosebire de fiul ei, care a fost mai norocos.

Povestea continuă cu unchiul fostului președinte, fratele lui Alexandru Iliescu, care a fost ofițer de securitate în timpul regimului lui Dej și a ocupat chiar funcția de adjunct al lui Alexandru Drăghici, ministru de Interne.

Cu toate acestea, problemele personale, inclusiv dependența de alcool, l-au condus pe acest bărbat pe căi întunecate. După ce a fost numit director la Fabrica de Încălțăminte, „Pionierul”, acesta a fost implicat într-un scandal de proporții, în urmă căruia l-a ucis pe șeful cantinei.

Cine a fost mama vitregă a lui Ion Iliescu

Mama vitregă a lui Ion Iliescu a fost servitoarea și bucătăreasa Anei Pauker, o figură importantă în politica românească după 1944. Cu toate acestea, ascensiunea lui Ion Iliescu nu a fost lipsită de controverse, deoarece Ana Pauker a fost deconspirată ca spion după ce a fost trimisă la Agenția Economică a României de la Moscova.

Revenind în România, tatăl lui Ion Iliescu a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru trădare de țară, datorită militării sale pentru unirea Basarabiei cu Uniunea Sovietică. Această poveste tumultuoasă a originii lui Ion Iliescu arată complexitatea trecutului său familial și impactul acestuia asupra propriului său drum în politică.

Vezi și: Ce a făcut Ion Iliescu de faţă cu procurorii, în cazul Mineriadei din 1990. Dezvăluirea făcută despre fostul preşedinte al României

Educația lui Ion Iliescu a fost marcată de influența puternică a mătușii sale, cea care s-a ocupat, în cea mai mare parte, și de creșterea acestuia. Ion Iliescu și-a început educația la școala din Oltenița, dar nu a renunțat.

Continuându-și studiile secundare, Ion Iliescu a urmat diverse instituții de învățământ în București, cum ar fi Liceul Industrial-Polizu, Liceul „Spiru Haret” și Colegiul „Sfântul Sava”. În acest timp, în anul 1948, a fost implicat activ în fondarea Uniunii Asociațiilor Elevilor din România, demonstrându-și deja interesul pentru organizare și implicare civică.

Această perioadă a coincis cu anul 1948, când a fost unul dintre fondatorii Uniunii Asociațiilor Elevilor din România, demonstrându-și deja angajamentul său pentru cauza educațională și pentru implicarea civică.

Următorul pas în ceea ce privește educația sa a fost admiterea la Institutul Politehnic din București. Între anii 1950 și 1954, a continuat studiile la prestigiosul Institut Energetic din Moscova. Accesul său la această formă de studiu a fost asigurat de legăturile familiale, în special de cele cu Ana Pauker.

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Un mare lanț de restaurante fast-food vine în România. Orașul neașteptat în care deschide prima locație
Digisport.ro
”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani la rând, pe internet
Adevarul
NYP: Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Devine obligatoriu din 7 iulie. Dispozitivul pe care toate mașinile trebuie să-l aibă la bord
Capital.ro
Evaluare Națională 2024, clasa a IV-a. Calendarul probelor și modele de subiecte
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro