Adevărul despre noile restricții din București. De ce s-a schimbat ora de circulație

Adevărul despre noile restricții din București. De ce s-a schimbat ora de circulație
Motivul prelungirii restricțiilor

Începând de astăzi CNSU a modificat ora până la care putem circula fără declarație pe propria răspundere. Noile restricții intră în vigoare din această noapte. Pe lângă asta s-a prelungit și starea de alertă, începând cu data de 14 martie, pentru alte 30 de zile. Într-o conferință de presă premierul Cîțu a explicat decizia de astăzi.

Florin Cîțu a explicat motivul prelungirii restricțiilor

Conform datelor oficiale, incidența ratei de infectare la nivelul Capitalei a trecut de 3 la suta de locuitori. Același lucru este valabil și pentru județele Ilfov, Brașov, Timiș și Cluj. În ședința de astăzi, de urgență, a CNSU, s-a decis modificarea unor restricții și prelungirea stării de alertă la nivel național, pentru alte 30 de zile.

Premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței, a explicat motivele care au stat la baza prelungirii restricțiilor, atât pentru capitală și cele 4 județe, cât și la nivel național.

”Ne-am uitat la ce fac alte țări, printre primele măsuri asta a fost (…) Este o măsură folosită cu succes în alte țări. (…) Nu toată lumea a respectat recomandările din iarnă. De aceea trebuie să impunem această restricție, este o restricție minoră în viziunea mea.

Eu zic că diferența o fac dozele de vaccin, în martie vom vaccina aproape un milion de români, în aprilie vom vaccina aproape 2 milioane, în plus față de câți avem acum”, a precizat premierul Cîțu.

Premierul menține scenariul roșu în următoarea perioadă

Decizia de a introduce Bucureștiul în senariul roșu vine după ce era anunțată incidența ratei de infectare, ajunsă la 3,16 la suta de locuitori. În afară de asta, la nivelul capitalei erau anunțați 135.960 de pacienți infectați cu COVID-19.

În decizia dată astăzi de CNSU s-a stabilit ora până la care locuitorii Capitalei, și nu numai, vor avea voie să circule fără a avea asupra lor declarația pe propria răspundere.

”Se prelungește starea de alertă, nu e cazul de noi restricții. Va fi adoptată măsura ca circulația după ora 22.00 să fie restricționată. Restricția aceasta va face diferența, veți vedea. Magazinele vor fi deschise până la 21.00.

Au fost propuneri cu mai multe restricții, printre care închiderea mall-urilor în weekend. Propunerea a venit de la specialiști în epidemiologie. Nu am acceptat, nu mergem în direcția asta”, a declarat premierul Cîțu.

Conform Hotărârii de astăzi semnată de premierul Florin Cîțu, începând din această noapte nu vom mai putea circula după ora 22:00. Până astăzi se putea circula până la ora 23:00.

După ora 22:00, ca și până acum, vom putea circula doar cu o declarație pe propria răspundere, ori cu o hârtie semnată de angajator, dar și cu un motiv serios. Altfel există riscul de a fi amendați de către organele de poliție, conform OUG în vigoare pentru această perioadă.

Prin hotărârea semnată de premierul Florin Cîțu măștile de protecție rămân în continuare obligatorii atât în spațiile închise, cât și în spațiul public, pe tot parcursul zilei. Nefolosirea aestora poate atrage amenzi din partea polițiștlor și chiar acuzarea de zădărnicrea bolilor, conform legislației de urgență în vigoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI