Adevărul despre înființarea Superligii Europei. Ionuț Lupescu rupe tăcerea

Adevărul despre înființarea Superligii Europei. Ionuț Lupescu rupe tăcerea
Adevărul despre înființarea Superligii Europei.

Ionuț Lupescu a vorbit despre înființarea Superligii Europei. Astfel că fostul ”internațional” român a vorbit deschis despre apariția competiției, care a iscat un real iureș în rândul cluburilor de pe continent.

Adevărul despre înființarea Superligii Europei

Ionuț Lupescu se află în prezent în Arabia Saudită, acolo unde ocupă poziția de director al acestei federații. El a vorbit pentru Playsport.ro despre ”lovitura de stat” pe care se pregătesc marile cluburi să o dea. Iar în opinia sa, unul dintre motivele apariției ideii o reprezintă problemele financiare ale acestor echipe.

”Se trece ușor cu vederea peste faptul că aceste cluburi, deși foarte mari, au datorii la fel de mari. Miza, în mod evident, este de natură financiară. Unii patroni sunt din Statele Unite ale Americii și vor să creeze un sistem NBA, în care nimeni nu promovează, nimeni nu retrogradează. Numai că tradiția în Europa este alta. Mi se pare o prostie să apară o competiție de acest gen, nu se identifică deloc cu ceea ce văd europenii în fiecare an”, a declarat Ionuț Lupescu, în exclusivitate pentru Playsport.ro.

Inițiatorii acestui proiect al înființării Superligii Europei reprezintă câteva dintre cele mai mari cluburi de pe continent. Însă o asemenea competiție ar compromite prezența unor cluburi cu potență financiară redusă de a ajunge „la masa bogaților”. Conform schemei inițiale, în Superliga Europei ar ajunge numai anumite cluburi de fotbal din continent, în timp ce pentru restul echipelor, ușile vor fi închise definitiv.

Ionuț Lupescu nu ezită să spună că înființarea acestei ligi este inutilă și chiar îi sfătuiește pe toți cei implicați să facă un pas în spate:

”Sincer, nu văd rostul acestei competiții. Eu sunt de părere că înainte de a pune bazele, lumea ar trebui să se gândească mai bine. Cumva e momentul ca toate forurile decidente să încerce să meargă pe un alt drum. Acum, fotbalul înseamnă bani, bani și iar bani. Parcă a dispărut tot ce însemna esența acestui sport!”, a mai spus Ionuț Lupescu.

Întrecerile interne ar putea fi afectate Superliga Europei

În situația în care proiectul cluburilor care au pus la cale înființarea super-competiției europene inter-cluburi o să fie pus în practică, ar putea apărea și urmări. Ionuț Lupescu crede că toate echipele participante în Superligă o să fie afectate pe plan intern, iar federațiile vor fi extrem de stricte cu ele.

”Dacă această Superligă sau cum s-o numi ea, va exista, ar putea să aibă urmări nebănuite pentru cluburile implicate. Cu siguranță, întrecerea asta va produce mult rău și competițiilor naționale. Vor fi discuții între ligile, federațiile naționale și aceste echipe. Sunt sigur că vor exista reacții și din partea suporterilor de pretitutindeni, din Europa. Jucătorii și antrenorii de fotbal vor fi și ei implicați. UEFA a fost foarte clară în această privință. A spus că trebuie să decizi clar. Ori vei juca pentru banii din Superligă, ori vei alege să poți să joci în continuare la un Campionat Mondial, Campionat European.”, a mai continuat Ionuț Lupescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI