Adevăratul motiv pentru care Simona Halep a renunțat la Wuhan Open. Nu doar motivele medicale au făcut-o să abandoneze

Simona Halep e cu gândul la Turneul Campioanelor. A abandonat în optimi la Wuhan Open

Simona Halep a abandonat în optimile de finală la Wuhan Open, la scorul de 4-5 în primul set al meciului cu Elena Rybakina. Numărul 6 mondial a acuzat dureri lombare, însă acesta nu este singurul motiv pentru care campioana de la Wimbledon a abandonat turneul din China. Simona se pregătește pentru Turneul Campioanelor și nu vrea să riște o accidentare mai gravă.

Simona Halep e cu gândul la Turneul Campioanelor. A abandonat în optimi la Wuhan Open

Doar 45 de minute a rezistat Simona Halep pe teren în duelul cu Elena Rybakina. Constănțeanca acuzat dureri lombare și a abandonat la scorul de 5-4 pentru sportiva din Kazahstan. La finalul meciului, Simona a vorbit despre problemele care au forțat-o să abandoneze la Wuhan Open.

„Este o accidentare în zona lombară. Cred că e mai mult musculară, dar nu ştiu până nu fac un control. S-a produs la 4-4, 0-30, cu reverul, am simţit o durere ascuţită. Nu ştiu încă (n.red. – dacă este la fel ca precedenta accidentare la spate). Pare un pic diferită, dar este în aceeaşi zonă”, a declarat numărul 6 WTA.

Pentru participarea la Wuhan Open 2019, Simona a primit un cec în valoare de 29.695 de dolari. Decizia de a abandona meciul cu Rybakina nu are legătură doar cu problemele medicale ale Simonei. Campioana de la Wimbledon e cu gândul la Turneul Campioanelor și nu vrea să riște o accidentare serioasă, care să îi încurce calculele pentru această competiție. Tot ce are de făcut Simona până atunci este să joace relaxată și să acumuleze puncte WTA pentru a fi sigură că prinde turneul.

Opt jucătoare de tenis vor paticipa la Turneul Campioanelor, iar Simona Halep se află în acest moment pe locul 3 în clasamentul WTA Race.

Clasament WTA Race

  1. Ashleigh Barty – 5.476 puncte
  2. Karolina Pliskova – 5.256 puncte
  3. Simona Halep – 4.792 puncte
  4. Bianca Andreescu – 4.727 puncte
  5. Naomi Osaka – 4.246 puncte
  6. Serena Williams – 4.246 puncte
  7. Petra Kvitova – 3.836 puncte
  8. Belinda Bencic – 3.836 puncte
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI