Adăposturi antiatomice la comandă în România. Cât costă un buncăr cât un container

de: Năstase Mirabela
09 03. 2022

Adăposturi antiatomice la comandă în România. În București, există o firmă care promite adăposturi antiatomice la comandă, iar anunțul sună astfel: „Realizăm și instalăm buncăr antiatomic, la domiciliu, în București”. Firma, care până de curând producea „adăposturi pentru fumători, rafturi și copertine de parcare” promite acum buncăre antiatomice la comandă, la prețuri uriașe.

Adăposturi antiatomice la comandă în România

Pe fondul războiului din Ucraina și a amenințării lui Putin cu Nucleara, în Capitala noastră o firmă care până nu de mult avea ca obiect de activitate fabricarea de confecții metalice, cărucioare și containere este pregătită acum să execute, la comandă, buncăre antiatomice, se arată într-un reportaj realizat de B365.

Un astfel de buncăr are un preț exorbitant, astfel că suma pentru un potențial doritor pornește de la 275.000 de lei, fără TVA. În fișa tehnică a buncărului sunt specificate și dimensiunile totale, de 3000 x 2700 x 2800mm, dar detaliile sunt pur informative, deoarece buncărul ales se poate personaliza și poate avea diferite forme. Însă mai trebuie știut că prețul unui buncăr nu include și livrarea și instalarea, iar acest buncăr este destinat numai celor care stau la curte și au spațiu pentru el.

În ceea ce se cheamă fișa tehnică a acestui buncăr, se vorbește tot mai mult despre forme, despre dimeniuni și confort, însă prea puțin despre specificațiile tehnice care chiar ar conta într-o situație de Doamne ferește.

Costă cât o casă, dar nu oferă acte de garanție

Buncărele antiatomice trebuie să aibă pereți groși, construiți din cele mai dense și mai grele materiale posibile, cu multe straturi de protecție, chiar și pământ, beton, dar mai ales strat de oțel solid. Un buncăr antiatomic este menit să te protejeze și de radiații.

Însă în situația de față, prezentarea de produs spune că buncărul va fi învelit cu oțel pentru protecție maximă și are și pereți, uși și unități de supraviețuire subterane ce pot fi complet utilate.

„Acestea oferă siguranță în caz de calamități, evenimente cu violențe, safe room, explozie nucleară. Va puteți proiecta adăpostul subteran pentru a deveni birou, cameră de gimnastică sau cameră de relaxare, unde-ți poți petrece timpul citind sau la o ceașcă de ceai”, se specifică în instrucțiuni.

Buncărul bucureștean, care costă cât o casă, mai are o „problemă”: el nu prezintă niciun fel de acte de garanție, astfel că nu se știe dacă va rezista în caz de Nucleară. Și, cel mai probabil, nici nu poți să mai faci vreo plângere apoi sau să te duci la firma respectivă și să ceri banii înapoi. …