Acuze grave la adresa MAI. Cum ar încerca să fure banii părinților polițiști

Acuze grave la adresa MAI. Cum ar încerca să fure banii părinților polițiști
Acuze grave la adresa MAI. Cum ar încerca să fure banii părinților polițiști

Printr-un material publicat recent, cei de la EUROPOL, sindicatul polițiștilor, scoate la iveală anumite nereguli. Neregulile, la care fac referire au fost aprobate chiar de către Ministerul Afacerilor interne, așa cum reiese din articol. Este vorba de mii de polițiști afectați de deciziile MAI și Guvern

EUROPOL acuze grave la adresa MAI

Publicația celor de la EUROPOL, într-un articol emis chiar astăzi, aduce acuzații grave MAI privind salariile polițiștilor aflați la datorie, dar care sunt și părinți în același timp. Articolul face referire la Ordonanțade urgență a Guvernului nr. 147/2020, prin care nu le sunt acordate zilele libere polițiștilor. În articol se face referire și la intervenția Ministrului Vela pe aceeași temă, semantarii articolului spunând că:

Acuze grave la adresa MAI. Cum ar încerca să fure banii părinților polițiști
EUROPOL acuză MAI de ilegalități

”Ministerul Afacerilor Interne a tăcut mâlc în toată această perioadă. Nu a venit cu vreun sprijin sau lămurire pentru inspectoratele generale aflate în subordine. Ba mai mult, în cadrul unei videoconferințe ce a avut loc săptămâna trecută a transmis șefilor structurilor de resurse umane și financiare să interpreteze în defavoarea polițiștilor prevederile actului normativ.”

EUROPOL, arată cum ar încerca statul să fure banii părinților polițiști

În cadrul OUG nr. 147/2020, spune EUROPOL, este specificat clar faptul că angajații sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, angajații din penitenciare și personalul din unitățile sanitare publice nu beneficiază de zilele libere prevăzute la art. 1. În cadrul aceleiași ordonanțe, reglementată ulterior, spune EUROPOL, se mai certifică prin dispozițiile alin. 3, că în cazul în care ambii părinți își desfășoară activitatea în unul dintre domeniile prevăzute la alin. (1), doar unul dintre aceștia are dreptul la o majorare acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite, în cuantum de 75% din salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție corespunzătoare unei zile lucrătoare.

Polițiști lăsați fără bani de Guvern

Ceea ce semnalează articolul este că nici până la această oră Ministerul de resort nu a procedat la plata sumelor, conform OUG nr. 147/2020, în cazul în care ambii părinți sunt cadre active în rândurile Poliției Române.

”Ministerul Afacerilor Interne vine cu o interpretare care încalcă orice regulă a semanticii. Astfel se concluzionează, că dacă unul dintre părinți lucrează în mediul privat sau în alt domeniu decât cel sanitar sau militar, părintele polițist nu va putea primi  această majorare de 75%.

Acuze grave la adresa MAI. Cum ar încerca să fure banii părinților polițiști
EURPOL a publicat un material acuzator la adresa MAI șia Guvernului

Chiar dacă va face dovada că nu a beneficiat de zile libere. Polițiștii fiind acum în situația conform căreia  nu vor avea în grija cui să-și  lase copiii. Nu vor avea posibilitatea angajării unei bone întrucât prețul acestor servicii  încep de la 1500 lei și depășesc uneori 3000 lei.”, spun cei de la EUROPOL.

În articolul EUROPOL se mai precizează că atât MAI, cât și Guvernul au interpretat OUG nr. 147/2020 în defavoarea polițiștilor aflați în situația de a fi ambii părinți, activi în cadrul trupelor de poliție. În același timp acuză cele două instituții că vor să  destabilizeze economia și mediul privat, în condițiile în care acesta  e vulnerabil și șubrezit de pandemia de coronavirus.