Acuzații grave. Se dau bani pentru a declara că a murit cineva de Covid? Ce spun medicii

Acuzații grave. Se dau bani pentru a declara că a murit cineva de Covid? Ce spun medicii
Medicii se plâng că nu au primit banii pentru Covid. Indemnizația, blocată în mai multe spitale?

Teoriile conspirației se pare că, în ultima vreme, se dezvoltă din ce în ce mai mult, lueam ajungând să creaă, pe de-o parte, și să spună, pe de alta, tot felul de lucruri care nu au un fundament real.

Acuzații grave. Se dau bani pentru a declara că a murit cineva de Covid?

Așa cum scriam într-un alt articol, pe aceeași temă, a fake news-urilor, exponențial, pe rețelele de socializare abundă în teorii ale conspirației privind coronavirusul. Printre ultimele astfel de teorii este și cea legată de faptul că spitalele încearcă să convingă familiile celor decedați, prin remunerații, ca în certificatul de deces al rudelor să fie trecută drept cauză a morții covid. În acest fel, conform teorie conspiraționiste, medicii umflă artificial numărul victimelor.

Printre cei care contestă o astfel de preactică în spitalele românești este și managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, acesta subliniind că orice diagnostic este asumat de medic. Orice încălcare a legii, mai ales în această peroiadă, ar duce la pierderea dreptului de a profesa.

Acuzații grave. Se dau bani pentru a declara că a murit cineva de Covid? Ce spun medicii
Acuzații grave. Se dau bani pentru a declara că a murit cineva de Covid? Ce spun medicii

”Spitalele nu pot să plătească bani! Ceea ce se afirmă este absolut anormal, ilegal, inacceptabil. Atunci când declarăm un caz de natură infecțioasă, indiferent dacă este covid, dacă este tuberculoză, dacă este altă boală cu risc pentru sănătatea populației, cu risc de transmitere aerogenă pentru populație, aceste afecțiuni se raportează într-un anumit mod.”, a declarat managerul spitalului.

Ce spun medicii

Medicii care sunt în prima linie de luptă împotriva infecțiilor cu COVI-19 au fost primii care au reacționat dur la afirmațiile expuse în spațiul public, negând orice astfel de activitate. Sunt primii care ar putea să scoată la suprafață dacă astfel de nereguli s-ar întâmpla, iar peste acest subiect planaează întrebara, logică, de ce ar umfla numărul persoanelor decedate și  ce ar avea de câștigat din asta.

”Am aflat mai multe informații pentru că a fost o cantitate mare de informații. Și pacienții care mor de tuberculoză sunt declarați exact la fel, sunt tratați la fel, nu se deschide coșciugul unui pacient care a decedat de tuberculoză. Nici într-un caz nu se poate discuta de negociere între familie și spital. Acest lucru este exclus.”, a declarat un medic referitor la acest subiect.