Acuzații de rasism, înainte de România – Suedia. Cosmin Contra a luat atitudine imediat

Acuzații de rasism, înainte de România – Suedia. Cosmin Contra a luat atitudine imediat
Ce spune Cosmin Contra despre acuzațiile de rasis lansate de echipa Suediei. Foto: frf.ro

Naționala de fotbal a României își va da întâlnire în această seară cu echipa Suediei, pe Arena Națională din Capitală. La ora 21:45, cele două echipe din Grupa F vor începe meciul decisiv pentru calificarea la EURO 2020.

Dată fiind situația încordată dinaintea marelui eveniment, nu lipsesc presiunile dinaintea partidei. S-au aruncat replici dure astăzi, cu câteva ore înainte de marele meci. Jucătorii din echipa Suediei susțin că se plâng de scandările rasiste și nu vor să ia parte la așa ceva, în vreme ce Federația Română de Fotbal a reacționat imediat și i-a acuzat de ignoranță.

„Am discutat cu jucătorii despre paşii pe care îi vom urma în caz de rasism. Trebuie să ştim ce avem de făcut dacă este cazul”, a declarat selecționerul Suediei, Janne Anderson, la conferința de presă organizată joi, la București.

Cosmin Contra, selecționerul României percepe acuzațiile ca pe niște jigniri.

„În niciun caz suporterii români nu sunt rasiști și nici poporul român”, a declarat selecționerul Cosmin Contra.

FRF: „Vikingii noștri, românii, iubesc fotbalul”

Printr-un comunicat de presă, FRF îi asigură pe jucătorii scandinavi că atâta vreme cât se vor afla în România, vor fi repsectați, însă nu vor fi iubiți. Organizația își menține în continuare părerea că echipa Suediei dă dovadă de ignoranță.

„Nu există un singur meci în care suporterii naționalei să nu fi respectat rasa și culoarea adversarului din alta țară! Avem noi problemele noastre, dar nu umpleți cu gogoși scutul ignorantei și nu vă faceți săgeți tactice din minciuni! Vikingii noștri, românii, iubesc fotbalul, indiferent de culoarea, rasa, numele, religia jucătorului. Veți fi respectați în România și pe Arena Națională, dar nu veti fi iubiți”, se arată în comunicatul Federatiei Romane de Fotbal.

Meciul Romînia-Suedia va avea loc astăzi, de la ora 21:45, pe Arena Națională.
Meciul Romînia-Suedia va avea loc astăzi, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

Ulterior, suedezii s-au apărat, după ce au acuzat inițial echipa României de rasism. FRF le-a oferit un răspuns pe măsură. Selecţionerul nordicilor a explicat în conferința de la București că a avut doar o simplă discuţie cu jucătorii:

„Nu suntem preocupaţi de asta. Sperăm să nu fie probleme din cauza rasismului în meciul de mâine (vineri – n.r.). Băieţii s-au pregătit bine săptămâna aceasta aşa că sunt încrezător înaintea acestui meci”, a spus Janne Anderson, potrivit Digi24.

Precedentul meci de pe Arena Națională, partida dintre România şi Norvegia, contând pentru grupa F de calificare pentru Campionatul European din 2020, s-a disputat luna trecută în prezența unui număr-record de peste 30.000 de copii, din cauza unei sancțiuni UEFA. Terenul României a fost însă suspendat din cauza unor petarde aruncate pe teren de spectatori. Conform unei noi reglementari a UEFA, la meciurile în care echipa gazdă are terenul suspendat și trebuie să joace fără spectatori, este permis accesul copiilor sub 14 ani, potrivit aceleiași surse.

Și cu acea ocazie, între FRF și Norvegia au avut loc niște schimburi de replici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI