Acțiune de salvare în Munții Făgăraș. Doi turiști au căzut într-o prăpastie de 80 de metri. Unul dintre ei a decedat, celălalt se află în stare gravă

Acțiune de salvare în Munții Făgăraș. Doi turiști au căzut într-o prăpastie de 80 de metri. Unul dintre ei a decedat, celălalt se află în stare gravă
Acțiune de salvare în Munții Făgăraș. Doi turiști au căzut într-o prăpastie de 80 de metri

În noaptea de miercuri spre joi, salvamontiștii din Sibiu și Argeș au intervenit în Munții Făgăraș pentru salvarea unei persoane care a căzut din peretele Lespezi către Calțun, victima aflându-se la 80 de metri în abrupt. Din păcate, o altă persoană a decedat.

Un turist decedat și altul rănit în Munții Făgăraș

Salvamontiștii din Argeș și Sibiu au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, în Munții Făgăraș. Aceștia au fost sesizați că două persoane au căzut din peretele Lespezi către Calțun, iar una dintre acestea este decedată.

”Supravieţuitorul a fost scos din perete de doi salvatori argeşeni. Acesta se afla la aproximativ 80 de metri în abrupt, deasupra grohotişului de la bază”, au transmis salvamontiştii.

Recuperarea turistului s-a făcut după câteva ore de intervenție, zona fiind greu de accesat din cauza versanților. Adrian Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, a solicitat, pentru ziua de joi, un elicopter pentru a interveni în zonă.

Acesta ar urma să ridice cadavrul persoanei decedate, dar și supraviețuitorul. Acesta a rămas peste noapte, la Refugiul Călțu, alături de salvamontiști. Potrivit salvamontiștilor, turiștii sunt cetățeni români, de 31-32 de ani.

”Dacă acest lucru nu va fi posibil, vom interveni pentru aducerea supravieţuitorului în condiţii de siguranţă la baza muntelui şi recuperarea corpului celui de-al doilea”, au transmis reprezentanţii Salvamont Sibiu.

Acțiune de salvare în Bucegi

În urmă cu doar câteva zile, salvamontiștii din stațiunea Bușteni au recuperat trei tineri turiști care au urcat pe munte. Aceștia au ajunsă într-o zonă foarte dificilă și nu au mai putut coborî, deoarece nu erau echipați corespunzător.

Este vorba despre trei tineri din Galați și Brașov. Aceștia au urcat pe Valea Gălbenele și au cerut sprijinul Salvamont pentru că au rămas blocați, potrivit datelor furnizate pe Facebook de reprezentanții Salvamont Bușteni.

„Aceştia intenţionau să coboare de pe munte, dar habar nu aveau cât de periculoasă este acea zonă. Nu au echipament şi nici o pregătire adecvată”, au scris salvatorii pe reţeaua de socializare.
La ora transmiterii acestei ştiri, acţiunea de recuperare este în desfăşurare.
O intervenţie similară a avut loc, în week-end, în aceeaşi zonă, unde doi tineri neechipaţi corespunzător s-au rătăcit şi au rămas blocaţi, solicitând sprijinul salvamontiştilor.

Intervenție a salvamontiștilor pentru recuperarea unui turist blocat în abruptul Cheile Galbenei

Salvamontiștii din Bihor au intervenit pentru recuperarea unui turist blocat în abruptul Cheile Galbenei, la aproximativ 15 m înălțime de gura Izbucului Galbena. Turistul s-a îndepărtat de traseul turistic pentru a evita o porțiune dificilă, ajungând într-o zonă periculoasă.

”Acţiune de salvare, în desfăşurare! Patrulele Salvamont-Salvaspeo Bihor, care asigură permanenţa în zonele Vârtop şi Padiş, intervin pentru salvarea unui turist blocat în abruptul Cheile Galbenei, la circa 15 m înăltime de gura Izbucului Galbena. În încercarea de a evita porţiunea mai dificilă (din punct  vedere fizic şi al agilităţii necesare), unde accesul se face pe cabluri şi lanţuri, imprudentul turist a părăsit traseul turistic încercând să ajungă la poteca din marginea superioară a abruptului drept al Cheilor Galbenei”, a transmis, joi, Salvamont România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI