Acțiune amplă a Poliției Române pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora. Ce au fost puși să facă conducătorii auto

Acțiune amplă a Poliției Române pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora. Ce au fost puși să facă conducătorii auto
Acțiune amplă a Poliției Române pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora

În ultimele zile, din ce în ce mai multe accidente au loc pe șosele din România, așa că Poliția Română a decis să demareze o acțiune amplă în sistem integrat în toată țara pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Acțiune de amploarea împotriva accidentelor rutiere

Miercuri dimineața, începând cu ora 07:00, Poliția Română a declanșat o acțiune de amploare, în sistem integrat, pentru prevenirea accidentelor rutiere, dar și a consecințelor acestora.

În mare parte, acestea sunt determinate de nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, nerespectarea regulilor privind depășirea, ignorarea altor reguli rutiere, precum și pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

Timp de două ore, șoferii au fost verificați alcoolscopic sau dacă au consumat diferite substanțe psihoactive. De asemenea, au fost verificate documente, iar alături de specialiștii RAR a fost verificată starea tehnică a autovehiculelor, potrivit IGPR.

Mai mult de atât, acțiunile comune vor fi intensificate și în intervalul orar 17:00 – 19:00, în care sunt angrenați polițiștii rutieri, de ordine publică și de la transporturi. Acest lucru este valabil în toată țara.

Oamenii legii acționează cu aparate radar tip pistol, aparate Autovision, aparate radar montate pe autospeciale, dar și aparate alcooltest și DrugTest. Activități similare se vor desfășura și în cursul zilei de joi, potrivit IGPR.

Acțiune blitz a Poliției Rutiere, privind pietonii și trecerile de pietoni

Tot în cursul zilei de miercuri dimineață, polițiștii rutieri suceveni au pus în aplicare o acțiune de control „blitz”, într-un interval scurt de timp, însă cu efective sportive, cu schimbarea locațiilor pentru o eficiență cât mai mare. Acțiunea a avut în vedere prevenirea accidentelor rutiere cu victime pietoni.

Un accent deosebit s-a pus pe depistarea șoferilor care nu acordă prioritate la locul marcat, însă și pe pietonii care traversează neregulamentar, cu toate că au trecerea de pietoni în apropiere. Acțiunea a avut loc între orele 07:30 – 09:00, în municipiul Suceava și în alte municipii din județ.

”În doar două ore polițiștii au reținut peste 20 de permise de conducere și au aplicat aproape 100 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier. Polițiștii reamintesc că trebuie să manifestăm o atenție sporită ca pietoni și șoferi cu privire la respectarea legislației în permanență și nu doar prin raportare la eventualele sancțiuni pe care le putem primi din partea polițiștilor.

Mai importantă decât aceste sancţiuni este viaţa noastră şi a copiilor noştri pe care ar trebui să o preţuim mai mult, respectând cu stricteţe legea”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.