Acoperișul unui bloc a fost smuls de vânt, în urma unei vijelii puternice. O mașină a fost distrusă, iar o parte a ajuns pe calea ferată

Acoperișul unui bloc a fost smuls de vânt, în urma unei vijelii puternice. O mașină a fost distrusă, iar o parte a ajuns pe calea ferată
Mașină avariată, după ce acoperișul unui bloc a fost smuls de vânt

Vântul puternic a făcut ravagii în Vâlcea, acolo unde acoperișul unui bloc a căzut din cauza rafalelor puternice. În orașul Lupeni, acoperișul unui bloc smuls de vânt a distrus o mașină, iar o parte din acesta a ajuns pe linia ferată.

Acoperișul a distrus o mașină

Acoperișul unui bloc din Lupeni, cu o suprafață de circa 60 mp, a fost smuls de pe acoperișul unui bloc și trântit la pământ. Din fericire, s-au înregistrat doar pagube materiale. Elemente din structura acoperișului au căzut peste un autoturism parcat în apropiere, iar o altă parte a ajuns pe linia de cale ferată.

Un incident asemănător a avut loc în Râmnicu Vâlcea, zona Maidan, acolo unde luni, în jurul orei 22:30, acoperișul unui bloc de aproximativ 80 mp a fost smuls din cauza vântului puternic. La fața locului au ajuns un echipaj SAS, o autoplatformă, un echipaj SMURD, un echipaj AMOP cu 11 subofițeri și un ofițer și descarcerarea.

„Împreună cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii militari au îndepărtat aproximativ 80 de metri pătraţi din acoperişul blocului. Acesta a căzut sub acţiunea vântului puternic. Au fost afectate un autoturism şi elementele de închidere ale balcoanelor. Am fost anunţaţi în jurul orei 22.40, intervenţia fiind finalizată în jurul orei 00.30, după ce au fost îndepărtate şi elementele constructive instabile din partea superioară a blocului”, au precizat reprezentanţii ISU Vâlcea.

Vremea rea a făcut prăpăd în toată țara

Meteorologii au anunțat vreme rea aproape în toată țara. În zonele montane, vântul suflă cu peste 100 km/h, precum și în estul, centrul și sud-estul țării. Pe drumurile din Brașov, ninsorile și viscolul au afectat puternic traficul, mai multe mașini părăsind partea carosabilă. În Munții Făgăraș, stratul de zăpadă a înghețat la suprafață, iar în Argeș vizibilitatea a scăzut până la 50 de metri.

Drumul național 67C, care face legătura între Novaci și Rânca, județul Gorj, a fost închis din cauza condițiilor meteo. În Hunedoara, vântul puternic a smuls acoperișul unui bloc care a căzut peste firele de curent de la stâlpii de curent electric. Un cod portocaliu a fost emis de meteorologi pe Transalpina, iar drumarii au ieșit cu utilajele de deszăpezire. Oamenii din zona Poiana Vadului au rămas fără curent electric timp de ore bune.

Aseară, județul Cluj a fost sub cod roșu de vânt, iar astăzi se află sub cod galben de ninsori și vânt puternic. De asemenea, un cod portocaliu de vânt puternic și viscol a fost emis pentru județele Hunedoara și Caraș Severin.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI