Achiziția de milioane de euro a lui Ion Țiriac. Ce au remarcat jurnaliștii spanioli

Achiziția de milioane de euro a lui Ion Țiriac. Ce au remarcat jurnaliștii spanioli
Ion Țiriac pe lista scurtă de noi proprietari de Mercedes-AMG ONE

Mai sunt cinci zile până când Salonul Auto de la München își deschide porțile. Evenimentul auto înlocuiește Salonul Auto de la Frankfurt. Salonul de la München  este locul în care vom avea ocazia să vedem premiera unuia dintre cele mai așteptate mașini. Este vorba de Mercedes-AMG ONE. Printre fericiții propietari ai acestei hipermașini se află foarte puține persoane. În lista scurtă, alături de Lewis Hamilton sau actorul american Mark Whalberg, se află și celebrul Ion Țiriac.

Mercedes-AMG ONE este vedeta de la Salonul Auto de la München

Lansarea noului Mercedes-AMG ONE este din ce în ce mai aproape și debutul său va avea loc la Salonul Auto de la München. Producătorul german a anunțat că doar 275 de unități vor părăsi linia de asamblare.

Prețul de pornire este de 2,75 milioane de euro. Mecanica sa combină un motor V6 pe benzină, de 1,6 litri, cu 680 CP. Bolidul va mai avea patru motoare electrice, două în față și două în spate, pentru o putere totală de 1.006 CP.

Mercedes-Benz a încercat să mențină anonime numele viitorilor proprietari ai noului model Mercedes-AMG ONE. Cu toate acestea, în așteptarea primului hypercar al mărcii germane, proprietarii înșiși își dezvăluie numele.

Printre aceștia se numără magnatul imobiliar, Manny Khoshbin. Miliardarul a recunoscut că a cumpărat un Mercedes-AMG ONE . Bolidul va intra în gama largă de supercar-uri pe care le deține deja. Printre acestea menționăm un McLaren Speedtail, un McLaren P1, un Bugatti Chiron sau un Pagani Huayra.

Ion Țiriac pe lista scurtă de noi proprietari

Pentru suma de 2,75 de milioane de euro, putem spune că noul Mercedes-AMG ONE face parte din categoria hypercar-urilor cele mai scumpe. Cu toate astea, Ion Țiriac este printre primii care au decis să plătească această sumă pentru a achiziționa una din cele 275 de mașini ce vor ieși de pe banda producătorului german.

Este recunoscut faptul că Ion Țiriac are una din cele mai mari și importante colecții de autoturisme rare din Europa de Est, iar valoarea acestora se ridică la câteva zeci de milioane de euro. Lista, în care-l regăsim și pe Ion Țiriac, mai conține numele unor personalități importante ale lumii, inclusiv foști piloți de formula 1.

Printre viitorii proprietari ai Mercedes-AMG ONE, mai sunt și foști piloți de Formula 1, precum David Coulthard. Fostul pilot a declarat recent că l-a testat în faza de dezvoltare și l-a asigurat că l-a făcut să se simtă din nou ca șofer pe un circuit. De asemenea, Nico Rosberg, fostul campion de F1 la echipa Mercedes-AMG Petronas, va avea o mașină în garajul său.

Există îndoieli cu privire la actuala stea de F1, Lewis Hamilton, dacă va achiziționa sau nu mașina. Adevărul este că, deși campionul mondial de șapte ori a fost implicat în dezvoltarea hipercarului, el nu a confirmat niciodată că este unul dintre cei 275 de proprietari. Vedete de film precum actorul Mark Whalberg sunt, de asemenea, pe listă, conform publicației spaniole Autobild.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI