Acesta nu este un ursuleț Haribo obișnuit: cât de tare pișcă și ce recorduri a depășit

de: Puiu Alexandru
14 08. 2019

Fascinația oamenilor pentru gusturi picante a început în urmă cu foarte mult timp, iar provocările pe bază de ardei iuți au făcut înconjurul internetului.

Dacă ai văzut vreodată un episod din show-ul Hot Ones de pe YouTube, știi că sosurile picante pot atinge foarte ușor nivelul absurdului. Tot datorită acelui serial am învățat că intensitatea iuțelii se măsoară în grade Scoville. Orice depășește câteva zeci de mii de puncte pe acea scală, tinde foarte ușor să fie imposibil de consumat pentru cea mai mare parte a populației.

Cu toate acestea, există sosuri care se vând în comerț și ating peste un milion de unități Scoville. Nu este foarte clar dacă acelea sunt utile și altor persoane în afară de cei care nu au simțul gustului sau, pur și simplu, vor să facă glume proaste.

Un lucru este însă sigur, cineva s-a gândit că este o idee bună să creeze un ursuleț din jeleu atât de picant încât să-l numească Lil` Nitro. Nu este creat de Haribo, compania care a popularizat conceptul ursuleților gumanți, dar este foarte similar estetic. Conform reclamei, este de aproximativ 900 de ori mai picant decât un ardei Jalapeno. Asta înseamnă că ar trebui să se apropie de aproximativ un milion de unități pe scara Scoville.

În trecut, același producător de deserturi absurd de iuți a creat și alte piese promovate prin superlative absolute. Pe lângă cel mai iute ursuleț, există cea mai iute acadea și cea mai iute bomboană. Gluma care vine la pachet cu ursulețul este evidentă prin intermediul dinamitei pe care o are în brațe. Acela este primul și ultimul avertisment la care ar trebui să fii atent, în cazul în care cineva ți-l oferă și te invită să-l consumi. Pe lângă faptul că este de 900 de ori mai iute decât un ”banal” Jalapeno, este mai picant și decât Dragon`s Breath, Carolina Reaper și Pepper X, unii dintre cei mai iuți ardei de pe planetă.