Accident tragic cu parașuta. Copil de 16 ani, în stare gravă după ce a sărit de la o altitudine de 1200 de metri. Ce s-a întâmplat

Accident tragic cu parașuta. Copil de 16 ani, în stare gravă după ce a sărit de la o altitudine de 1200 de metri. Ce s-a întâmplat
Tânăr de 16 ani, accident cu parașuta în Suceava

Momente de teroare în Suceava, acolo unde un adolescent de 16 ani, elev al Aeroclubului Teritorial ”Grigore Baștan” Suceava, a suferit un accident grav după ce a efectuat un salt controlat cu parașuta. Din păcate, în timpul săriturii, parașuta nu s-a deschis la timp, motiv pentru care, băiatul a fost preluat de un echipaj medical după aterizarea la sol.

Ce ghinion a avut băiatul

Tragediile se țin lanț în țara noastră, astfel că mulți tineri mor sau se află în stare gravă din cauza unor accidente șocante. Cel mai recent exemplu este cel al unui tânăr de 16 ani din Suceava, care a sărit cu parașuta de la 1200 de altitudine, iar din păcate, aceasta nu s-a deschis complet, motiv pentru care, aterizarea a fostuna extrem de garesivă care i-a afectat starea de sănătate.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava și Poliția Salcea au au fost alertate de urgență pentru a interveni în ajutorarea victimei. Potrivit primelor cercetări, autoritățile au declarat că accidentul a avut loc în zona Aeroportului Salcea, în timp ce tânărul a efectuat un salt controlat din avionul Antonov AN-2. În urma săriturii, parașuta nu s-a deschis complet, iar băiatul s-a îndreptat spre sol în mișcăre de rotație, aterizarea fiind una extrem de violentă.

În urma anchetei, s-a descoperit că băiatul avea la dispoziție și parașuta de rezervă, dar acesta nu a folosit-o, cel mai probabil din cauza emoțiilor și a panicii create de eveniment.
Imediat după accident, băiatul a fost transferat la spital de către o Ambulanță SMURD, iar acum se află în afara oricărui pericol.

În ce stare se află băiatul acum

În urma căzăturii violente, tânărul a suferit multiple traumatisme prin cădere de la înălțime. Din fericire, Gabriel Andrei, directorul Aeroclubului „Grigore Baștan” din Suceava, a transmis că tânărul se află în afara oricărui pericol, urmând a fi investigate cauzele exacte ale accidentului.

„Elevul era în timpul cursului, toți elevii fac un număr minim de salturi. Copilul se afla la al treilea salt, parașuta s-a deschis asimetric, nu a reușit să o controleze și a luat contact cu solul, în rotire. Din ce ni s-a comunicat de la spital are o fisură de șold și urmează să fie externat, starea sa este stabilă”, a precizat sursa citată.

În urmă cu o săptămână, un alt bărbat de 30 de ani a suferit politraumatisme după ce s-a prăbușit cu parapanta pe un câmp. Victima a pornit de pe un deal, zonă cunoscută pentru astfel de sporturi, dar se pare că destinația a fost o surpriză neplăcută pentru acesta.
Bărbatul a fost transportat la spital după ce un martor a sunat la 112.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI