Accident înfiorător în Vaslui. Copil, la un pas de moarte după ce a căzut într-un ștrand abandonat

Accident înfiorător în Vaslui. Copil, la un pas de moarte după ce a căzut într-un ștrand abandonat
Copil salvat de la înec într-un ștrand din Vaslui Sursă foto:

O nouă tragedie a fost la un pas să aibă loc joi seară, după ce un copilaș a căzut într-un ștrand municipal din Vaslui în care existau mari acumulări de apă. Potrivit martorilor, micuțul a fost salvat în ultimul moment de către un bărbat aflat în zona bazei sportive.

Cum a ajuns copilul în interiorul ștrandului

În seara de joi, un copil a fost la un pas de înec după ce mingea cu care se juca a ajuns în curtea unui ștrand municipal părăsit. Ajuns în curtea bazei sportive, acesta s-a aflat în pericol de moarte după ce a alunecat în apa acumulată în urma ploilor şi ca urmare a izvorârii din pânza freatică.

Cel care i-a salvat viața în ultimul moment a fost un bărbat care se afla în zona și care a auzit țipetele de ajutor ale micuțului. În urma incidentului, Poliția a luat toate măsurile necesare pentru a evita un eveniment similar.

„Ar fi putut avea loc un eveniment nefericit pentru comunitatea noastră. Un copilaş care se juca cu mingea în zona ştrandului a scăpat mingea în apă, a vrut să se ducă singur s-o ia, a alunecat pe malul abrupt care duce spre adâncimea de 5 metri şi a intrat în apă. În urma strigătelor de ajutor, un părinte care se afla lângă terenul de fotbal unde avea loc antrenamentul cu nişte copii a sărit imediat şi l-a salvat.

Acum se lucrează la evacuarea apei. Am asigurat perimetrul prin prezenţa reprezentanţilor Poliţiei Locale şi cu motopompe încercăm să scoatem toată apa şi o să facem măsurători să vedem ce ne trebuie ca să acoperim acea gaură cu resturi de moloz şi pietriş, s-o aducem la o cotă la care să nu mai reprezinte un pericol. În zona respectivă apa se acumulează din stratul de pânză freatică şi nu poate fi controlată, deoarece izvorăşte din pământ”, a declarat, vineri, pentru Agerpres, viceprimarul municipiului Vaslui, Lucian Branişte.

Copil de 11 ani, înecat în Timiș

O altă tragedie fără margini a avut loc în urmă cu câteva zile, în Timiș, acolo unde un băiat a fost înghițit de apele râului Timiș, în zona taberei de copii din Chevereșu Mare.

„ISU Timiș a dispus deplasarea următoarelor forțe: Stația Buziaș – un Duster, o barcă, un echipaj SMURD și 5 subofițeri, Detașamentul 1 Timișoara – o autospecială de scafandri, un Duster, două bărci, un scafandru și patru subofițeri, Detașamentul 2 Timișoara – un Duster, o barcă, doi subofițeri, Detașamentul Lugoj – un microbuz VW Crafter, o barcă și trei subofițeri. De asemenea, la fața locului s-a deplasat ofițerul de serviciu în dispecerat, cu o autospecială de serviciu, și a fost solicitat și serviciul Voluntar SALVO FOC al Primăriei Timișoara.

Totodată, la solicitarea ISU Timiș către IGSU, s-a dispus deplasarea a doi scafandri din județul Arad și un scafandru din județul Hunedoara”, au transmis pompierii.

În urma intervenției de amploare, băiatul a fost scos din apă în stop cardio-respirator, iar în ciuda tuturor manevrelor de resuscitare, medicii au declarat decesul.