Accident grav cu 9 victime în Mediaș, dintre care 4 copii. Greșeala imensă făcută de șofer

Accident grav cu 9 victime în Mediaș, dintre care 4 copii. Greșeala imensă făcută de șofer
Mașina a suferit multiple avarii

Un accident care se putea sfârși tragic a avut loc marți seara, în Piața Andrei Șaguna, din Mediaș, acolo unde un șofer a pierdut controlul volanului și a intrat într-un cap de pod. În mașina pe care bărbatul o conducea se aflau încă 8 persoane, dintre care 3 minori și un bebeluș de câteva luni. La fața locului au fost solicitate mai multe echipaje medicale și de descarcerare care au preluat victimele.

Care este starea victimelor

Potrivit informațiilor oferite de oamenii legii, vinovat de producerea accidentului este un bărbat străin de 69 de ani, care a intrat cu mașina într-un cap de pod, punând în pericol viața a alte opt persoane, toate originare din Copșa Mică. Medicii sosiți la fața locului au evaluat starea victimelor, iar ulterior, acestea au fost transferate la spital, conștiente și policontuzionate.

„Autoturism intrat într-un cap de pod în municipiul Mediaș. Pompierii militari ai Detașamentului Mediaș au fost solicitați în această seară la un autoaccident în Piața Andrei Șaguna din Mediaș. Din evenimentul rutier au rezultat 9 victime dintre care 4 minori.

Forțe alocate:
– 2 autospeciale SMURD dintre care una cu medic.
– 3 ambulanțe SAJ
– 1 echipaj de stingere cu modul descarcerare
-1 echipaj IPJ.

O persoană de sex masculin (șoferul) de aproximativ 69 de ani a fost descarcerat de echipajul de pompieri militari, conștient și cooperant.

La fața locului au fost evaluate medical și s-au acordat îngrijiri medicale pentru 9 persoane dintre care 4 minori ( 3 minori și 1 bebeluș de câteva luni) și 5 adulți ( 2 femei și 3 bărbați).

Toate persoanele implicate au fost transportate la CPU Mediaș, conștienți și policontuzionați. Dintre aceștia un minor de cca 11 ani a fost transportat la UPU Sibiu cu un traumatism deschis de femur”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu (ISU).

Biciclist, accident mortal în Bihor

O tragedie imensă a avut loc în prima zi a noului an, în Bihor, acolo unde un bărbat, în vârstă de 63 de ani, și-a pierdut viața după ce a fost lovit mortal de un autoturism.

Accidentul a avut loc pe un drum spre Satu Mare, atunci când ambii bărbați circulau în aceeași direcție, iar biciclistul nu a fost văzut de către șoferul autoturismului. Potrivit autoritățile, victima nu era îmbrăcată corespunzător pentru a circula pe timp de noapte.

„În urma accidentului rutier, biciclistul a suferit leziuni care i-au provocat decesul. Polițiștii Biroului Rutier Marghita continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier”, a precizat comisarul-șef iPJ Bihor, Alina Fărcuța.

Pentru a evita astfel de accidente, oamenii legii îi sfătuiesc atât pe șoferi, cât și pe bicicliști să circule echipați coresponzător, mai ales pe timp de noapte. De asemenea, șoferii sunt rugați să sporească atenția și să circule cu viteză adecvată pe drumurile publice.