24 dec. 2019 | 06:00

A vrut să bage panică în USR-iști: cantitatea șocantă de cannabis cu care a fost arestat un român

Știri generale
A vrut să bage panică în USR-iști: cantitatea șocantă de cannabis cu care a fost arestat un român

După ce USR-ul a înăsprit legile legate de consumul de droguri, au fost făcute mai multe capturi impresionante printre români. Cea mai recentă a avut loc în urmă cu câteva zile.

Pe teritoriul Franței, doi șoferi au fost prinși cu una dintre cele mai mari capturi de cannabis din istoria țării. Este vorba de aproximativ 373 de kilograme de plante de marijuana. În câteva țări europene, precum Olanda, consumul acestor plante este legiferat și departe de a fi ilegal. În acest caz particular însă, a fost evident pentru anchetatori că era vorba de o tentativă de contrabandă.

Cannabis in scopuri medicale

Partea care i-a trădat a constat în faptul că au încercat să transporte cantitatea fabuloasă de cannabis în interiorul unei încărcături de salată, cu un camion frigorific. Nu este foarte clar de ce au fost luați în vizor de polițiști, în contextul în care nu se aflau la graniță și nu au încercat să intre în Franța sau să părăsească teritoriul ei.

Un lucru este însă clar, cei doi șoferi, un român și un spaniol, transportau ”marfă” în valoare de aproximativ 3,7 milioane de euro. Cantitatea a fost depistată în urma unui control al camionului frigorific desfășurat pe 18 decembrie în apropierea localității Coulumbiers, când mașina se afla pe autostrada A10.

Din păcate pentru cei doi șoferi, în vârstă de aproximativ 50 de ani, își vor petrece sărbătorile după gratii, fără să știe ce se va întâmpla cu ei pe termen lung. Săracii au spus în fața judecătorului din Poitiers că nu aveau nicio idee că transportau droguri. Fapta pentru care urmează să fie judecați nu are însă vreo legătură cu a ști sau a nu ști ce transportau.

După prima înfățișare în tribunal, procesul celor doi a fost amânat până în luna februarie a anului viitor. Între timp, cei doi vor petrece această perioadă în arest preventiv, deși este foarte probabil să fie găsiți vinovați.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro