24 feb. 2024 | 14:52

A venit primăvara în România! Poți să ieși și în pantaloni scurți, vom avea temperaturi de peste 20 de grade

Vremea Meteo
A venit primăvara în România! Poți să ieși și în pantaloni scurți, vom avea temperaturi de peste 20 de grade
Vor fi înregistrate valori termice de la 14 și până la 21 de grade

Așa cum se preconiza, încă de la începutul acestei săptămână, în weekend avem parte de temperaturi de primăvară. Cu alte cuvinte, poți să ieși și în pantaloni scurți la o plimbare. Conform meteorologilor, astăzi vom avea temperaturi de peste 20 de grade în aproape toată țara.

ANM vorbește de o ”împrimăvărare târzie” în această perioadă

În cea mai recentă prognoză publicată vineri, ANM face anumite precizări cu privire la fenomenele meteo din acest final de lună, precum și despre indicele de împrimăvărare, despre care spune că este târzie în aproape toată țara, acesta fiind cotat la 78-200 „unități de căldură”. Conform acestor data, la nivelul solului, plantele nu au acumulat resurse termice suficiente și pozitive pentru apariția vegetației.

Vezi și: Meteorologii ANM au anunțat prognoza meteo până pe 25 martie 2024. Vremea se schimbă brusc

Pe de altă parte, din punct de vedere termic și al fenomenelor meteo, ANM preciza în prognoza pentru urmtăareoel 2 săptămâni că, începând cu acest weekend, vom avea parte de temperaturi de peste 20 de grade în mai toată țara.

Meteorologii anunță că a venit primăvara în România

În datele meteo publicate în prognoza pe 2 săptămâni, ANM precizează că în Banat și Crișana, în aceste zile vor fi înregistrate valori termice de la 14 și până la 21 de grade, ulterior existând variații termice de la o zi la alta.

Vezi și: Temperaturi anormale, la final de februarie. Vremea schimbă macazul din nou! Anunţ de la ANM

Perioada de încălzire este resimțită și în Transilvania și Mramureș, cu temperaturi între 14 și 20 de grade, dar și cu șanse de precipitații, pe alocuri. Același lucru este semnalat și în celelalte regiuni, Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova, fiind estimate valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână.

Sâmbătă și duminică vom avea temperaturi de peste 20 de grade

Pe tot parcurusl acestor două zile de weekend, dar cu rezerva apariției unor fenomene meteo imprevizibile, ANM spune că vom avea temperaturi de peste 20 de grade în aproape toată țara, iar minimele vor fi cuprinse între 2 și cel mult 10 grade. De cealaltă parte, în zona montană se așteaptă apariția ninsorilor, la altitudini de peste 1.900 de metri, ceea ce va duce la valori termice scăzute în zona înaltă și în imediata apropiere.

Vezi și: După coduri galbene de frig şi ceaţă, revine primăvara! Se anunţă un weekend cu temperaturi mari, dar şi cu ploi

Va exista și cer noros, local în Maramureș, Transilvania, precum și în Crișana și Banat, dar, așa cum precizam, ploile sunt cantitativ negliajbile și nu există riscul apariției ninsorilor în zonele joase. De luni, însă, conform prognozei, ar putea să apară fenomenul de răcire temporară a vremii și posibil ceva precipitații, precum și local ceață care va reduce vizibilitatea, dar numai la primele ore ale dimineții.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actrița iubită de milioane de români care a avut o dramă neștiută și un destin tragic. Ce cuvinte a rostit înainte să moară
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Familiile regale au luat cu asalt o stațiune românească. Aici e Raiul pe pământ
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Se poate rămâne fără banii din CONTUL BANCAR. Informația a fost anunțată în mod oficial
Capital.ro
Horoscop 12 mai 2024. Berbecii prioritizează odihna, Racii fac schimbări importante
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro