A venit iarna în România. Ce avertisment de ultimă oră au lansat meteorologii

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au remis un nou avertisment, în legătură cu schimbările termice care se vor produce pe teritoriul țării noastră. Veștile nu sunt deloc bune pentru românii care se așteptau ca iarna să mai întârzie, dar în mod oficial anotimpul rece își face tot mai tare simțită prezența.

A venit iarna în România! Avertisment de ultimă oră lansat meteorologii

Schimbările termice vor deveni tot mai sesizabile, încă din această duminică, pe 1 decembrie 2019, când vor fi înregistrate scăderi foarte mari, la nivelul gradelor din termometre. Cel mai frig va fi însă începând cu dimineața de luni, când vremea se va răci în toată România. Meteorologii au emis în această duminică o informare meteo cu privire la temperaturile scăzute la care se pot aștepta românii, dar și un avertisment de ninsori. La acestea se alătură și polei, dar și vânt foarte puternic.

A venit iarna în România. Ce avertisment de ultimă oră au lansat meteorologii
Meteorologii au remis un avertisment de ultimă oră, iar vremea se va schimba simțitor, începând cu următoarele ore

De pe 2 decembrie, vremea se răcește în întreaga țară și vor exista valori termice la pragul înghețului. De asemenea, avertizarea de ninsoare va intra în vigoare începând de luni, la ora 7:00 și până la marți, la ora 10:00, fiind semnalate astfel de precipitații, dar și lapoviță, în special în zonele de munte, dar și în nordul și în centrul țării. Vor fi și depuneri de polei pe carosabili, alături de intensificări ale vântului, pe lângă condițiile generale de vreme rece.

„În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul și centrul țării. În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei treptat vor predomina ninsorile și local, mai ales după orele amiezii, se va depune strat de zăpadă.

În Banat, în sudul Crișanei și în centrul și sudul Moldovei la început va ploua, apoi se vor semnala precipitații mixte. În cursul nopții de luni spre marți (2/3 decembrie) și în dimineața zilei de marți, precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și trecator ninsoare se vor semnala și în regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei. La munte va ninge și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor”, anunță specialiștii ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI