A stropit plantele cu apa în care a fiert cartofi și a așteptat. Ce s-a întâmplat în 2 zile

de: Bișinicu Andreea
13 07. 2021

Punem pariu că nu te-ai gândit niciodată la asta. Ce se întâmplă dacă stropești plantele cu apa în care au fiert cartofii. Este un truc la care toți grădinarii apelează cu încredere de mai mult timp. Încearcă și tu și vezi ce se întâmplă. Rezultatele se vor observa imediat. Ce s-a întâmplat în 2 zile.

A stropit plantele cu apa în care a fiert cartofi și a așteptat

Ești pasionat de grădinărit sau pur și simplu îți place să îngrijești plantele din ghiveci? Ei bine, acest truc este făcut special pentru tine. Românii care au mare grijă de grădina sau sera lor sunt, în general, preocupați de bunăstarea plantelor în ghiveci. Indiferent că le ții pe balcon, în casă sau la curte, plantele au nevoie de foarte multă atenție deoarece sunt o bună sursă de oxigen.

Un truc esențial pentru a păstra plantele fresh și să dezvolte armonios este să le stropești cu apa în care ai fiert câțiva cartofi. De exemplu, atunci când fierbi cartofii pentru a face cartofi natur sau piure, apa se poate păstra și pune la plantele din ghiveci pentru ca acestea să înflorească mai repede. Dacă au fiert în ea cartofi decojiți, cu atât mai bine.

Tot ce trebuie să faci este să torni apa cu cartofi în ghiveciul plantelor la fel cum procedezi și cu apa simplă. Efectul nu se va lăsa foarte mult așteptat. Vei observa că plantele înloresc mai des.

Alte îngrășăminte naturale pentru plantele din ghiveci

Iată şi alte îngrăşăminte naturale la îndemâna oricui:

Zaţul de cafea

E important să știi că zațul de cafea este cunoscut să aibă multe întrebuinţări. Ca îngrăşământ ecologic, zațul este indicat plantelor ce preferă un îngrăşământ acid. Se poate pune, fără probleme, azaleelor, trandafirlor pitici, tufelor de trandafiri, cameliilor şi pomilor fructiferi.

Cojile de ou

Da, ai citit bine! Cojile de ou reprezintă un bun îngrăşământ pentru plantele de apartament şi grădină. Acestea conţin carbonat de calciu, fosfor şi azot și poți obține îngrăşământul dacă usuci cojile şi le pisezi.

Cel mai indicat este pulberea din coji de ou care, pentru plantele de apartament, va fi folosită în cantităţi mici, o dată la 2 luni deoarece se descompune destul de greu. Horticultorii o recomandă şi la plantarea răsadurilor de roşii, vinete etc., şi ca îngrăşământ pentru grădini.

Pliculeţele de ceai

După ce-ți faci un ceai, nu arunca pliculeţul la gunoi! Ceaiul negru și cel verde sunt un adevărat depozit de nutrienţi și azot. Conţinutul pliculeţelor de ceai este cu succes folosit ca îngrăşământ, mai ales atunci când plantăm o floare sau când îi schimbăm ghiveciul.

Folosind un pliculeț de ceai, acesta va feri planta de mucegai, reţinând apa în exces. Nu doar asta, atunci când rădăcinile vor mai creşte, ceaiul va fi un bun fertilizator, uşor de asimilat şi cu rezultate vizibile!