A stropit buruienile cu un lichid banal şi a scăpat definitiv de ele. Trucul bunicilor, de mare ajutor în grădină

de: Ștefan R. Apostol
01 05. 2023

Buruienile din grădină pot părea un coșmar, dar nu ar trebui să fie așa, potrivit experților. Bătrânii grădinari vorbesc de trucul bunicilor care este de mare ajutor în grădină. Citește mai departe și află despre ce truc este vorba și ce se întâmplă dacă stropești buruienile cu acest lichid banal.

Trucul ieftin și eficient care eimină buruienile din grădină în 24 de ore

În zilele noastre, există o mulțime de substanțe care distrug buruienile. Există atât de multe produse diferite pe piață, și fiecare dintre ele spune că este cel mai bun. Dar dacă ați putea să vă faceți un erbicid folosind ceva ce probabil aveți deja în casă?

S-ar putea să pară ciudat, dar bătrânii grădinari spun că este folosit des acest truc și că, în general este de mare ajutor în grădină. Alcoolul este unul dintre acele obiecte de uz casnic comune care pot fi folosite pentru o varietate de lucruri, inclusiv pentru a ucide buruienile. Pe lângă alcoolul simplu, mai există și o așa-zisă rețetă. Așa că, citește mai departe și află desprece este vorba.

Vezi și: Cum scapi de trifoiul de pe gazon. Trucul secret folosit de grădinarii profesioniști

Banala vodcă, osoluție ieftină și eficientă

Dacă buruienile din grădină sunt ignorate pentru perioade lungi de timp, acestea se pot răspândi și pot depune semințe. Acest lucru va cauza probleme mai mari mai târziu, iar acestea pot fi mai greu de eradicat. Există o mulțime de moduri diferite de a trata buruienile, de la plivitul cu sapa până la smulgerea lor. Cu toate acestea, experții în grădinărit au sugerat că grădinarii pot folosi vodcă pentru a îndepărta plantele, spunând că:

„Vodca poate fi un substitut pentru multe erbicide dure. Oferă, de asemenea, o soluție ieftină și eficientă pentru eliminarea buruienilor la domiciliu.

Este naturală, ușor de accesat și este ușor de utilizat. Dar, înainte de a pulveriza buruienile cu vodcă pentru a le elimina, trebuie să vă asigurați că aceasta are o concentrație de cel puțin 25 la sută”.

Atunci când vodca este pulverizată pe buruienile din grădină, aceasta atrage umezeala din frunzele plantei. Ca urmare, planta va suferi o creștere scăzută, scăderea suprafețelor de fotosinteză a frunzelor și o producție redusă. Se va produce apoi ofilirea din cauza scăderii presiunii în celula plantelor. Odată ce frunzele plantelor se usucă, buruienile vor muri. Buruienile de grădină pe care vodca este cunoscută în special pentru că le ucide sunt buruienile cu frunză lată.

Vezi și: Cum ucizi buruienile fără să-ți rănești plantele din grădină. Trucurile de la experți sunt doar aici

Alcoolul omoară buruienile din grădina ta

După cum bine știu majoritatea celor care se ocupă cu grădinăritul, buruienile sunt unul dintre cele mai dificile lucruri de care trebuie să scapi în grădină. Acestea pot pune rapid stăpânire pe ele și pot distruge toată munca depusă.

Dar alcoolul ucide buruienile? Răspunsul scurt este da, poate. Alcoolul poate fi un tip de erbicid cunoscut sub numele de „emulsifiant”. Acest lucru înseamnă că descompune stratul exterior ceros al plantelor, ceea ce face ca acestea să se deshidrateze și să moară.

Este, de asemenea, un erbicid neselectiv, ceea ce înseamnă că va ucide orice plantă cu care intră în contact. Acest lucru îl face perfect pentru a ucide buruienile, dar trebuie să ai grijă să nu îl folosești pe alte plante pe care nu dorești să le ucizi.

Vezi și: A aruncat bicarbonat de sodiu în grădină și a descoperit un truc genial. E secretul primăverii

Pentru a folosi alcoolul pe buruieni, pur și simplu toarnă puțin pe un tampon de bumbac sau o cârpă sau într-o sticlă cu pulverizator, apoi freacă sau pulverizează-l pe frunzele buruienilor. Ai grijă să evii să ajungi pe sol sau pe plantele din apropiere. Alcoolul va usca rapid buruienile, iar acestea vor fi moarte în câteva zile.

Dacă ai o problemă serioasă cu buruienile, poți folosi și alcoolul ca măsură preventivă. Pur și simplu toarnă-l în jurul bazei plantelor, având grijă să nu ajungi cu el pe frunze. Acesta va crea o barieră care va împiedica germinarea și creșterea buruienilor. Așadar, dacă ești în căutarea unui distrugător natural de buruieni care să fie ieftin și ușor de găsit, alcoolul poate fi răspunsul.

Mulți grădinari și proprietari de case jură pe această metodă, dar este ea eficientă? Să aruncăm o privire asupra argumentelor pro și contra utilizării alcoolului pentru a distruge buruienile.

Argumente pro

Așa cum spuneam, alcoolul este un erbicid ieftin și ușor de procurat. Este relativ ușor de utilizat, pur și simplu toarnă sau pulverizează soluția pe frunzele buruienilor. Acționează rapid, așa că veți vedea rezultate în câteva ore.

Argumente contra

Conform specialiștilor, trebuie să avem mare grijă, având în vedere că alcoolul ucide doar vârfurile buruienilor, așa că acestea pot să crească din nou rapid dacă rădăcinile sunt încă în viață. Nu este selectiv, așa că va ucide orice plantă cu care intră în contact, inclusiv florile și legumele. Poate fi dăunător pentru oameni și animale dacă este ingerat, așa că ai grijă când îl folosești în preajma copiilor și a animalelor de companie.

Vezi și: Trucurile geniale care te scapă de buruienile din curtea ta. Ce să faci primăvara

Concluzie

Deci, iată care sunt avantajele și dezavantajele utilizării alcoolului pentru a distruge buruienile. După cum poți vedea, are unele avantaje, dar există și câteva riscuri potențiale de luat în considerare. Cântărește acești factori înainte de a decide dacă această metodă de distrugere a buruienilor este sau nu potrivită pentru tine.