Un bărbat a reușit să slăbească 72 de kilograme, inspirat de o fotografie cu el însuși. Această transformare remarcabilă a fost realizată prin adoptarea unei metode simple și accesibile tuturor, dar care de multe ori, este greu de pus în practică.
O poveste de transformare personală ne este oferită de un bărbat de 61 de ani, care a decis să-și schimbe viața în martie 2021. La acel moment, cântărea peste 137 de kg și, așa cum recunoaște el însuși, greutatea sa era mai degrabă un simptom al lenei decât al restricțiilor din lockdown.
Totul a început când soția lui, Nancy, i-a arătat o fotografie cu el. Acel moment a fost punctul de cotitură, declanșând decizia de a se schimba.
Cu sprijinul soției sale, bărbatul a decis să elimine aproape toate alimentele procesate și îndulcite din dieta sa. „Eram obosit să fiu mereu obosit,” a spus el. După ce și-a schimbat dieta, bărbatul a observat o schimbare imediată a nivelului său de energie.
„Nu mai aveam acele momente energice generate de consumul de zahăr, urmate de episoade de slăbiciune”, a explicat el.
Până în iunie 2021, la controlul său medical anual, greutatea sa scăzuse la 115, doar prin schimbarea dietei, reușind să piardă peste 17 kg. Cu toate acestea, schimbările sale nu au fost doar despre dietă, ci și despre schimbarea stilului de viață și menținerea unei rutine constante de exerciții fizice.
Lucrând în unitățile școlare din Fairfax County, el a avut acces la o pistă de alergare și, inspirat de o prietenă care urma un regim strict de exerciții și dietă, a început să meargă pe jos.
În prima zi, pe 13 iunie 2021, a început să meargă încet, făcând doar două ture, respectiv jumătate de km. Ulterior, el și-a mărit distanța de mers, până a ajuns să facă peste 20,000 de pași pe zi, simțindu-se din ce în ce mai energic. Uneori, mergea chiar cinci sau șase ore pe zi, cu sprijinul și înțelegerea soției sale.
Nutriționistul Mihaela Bilic a provocat recent o discuție interesantă pe rețelele de socializare cu declarații despre relația dintre sănătate, evoluție și obiectivele naturii. Conform specialistei, paradoxul constă în faptul că natura nu a avut ca obiectiv sănătatea pe termen lung a oamenilor, ci mai degrabă capacitatea lor de reproducere.
„Evoluția ne-a dotat cu mecanisme de îngrășare din naștere. Oricare calorie consumată în plus se transformă în grăsime, care asigură supraviețuirea și funcția sexuală. Natura nu ne-a protejat de diabet, hipertensiune sau colesterol, ci de frig și foame înainte de a avea urmași.”,explică nutriționistul.
În contextul societății moderne, care promovează slăbirea și menținerea unei greutăți scăzute, organismul uman reacționează ca și cum ar fi pus în pericol. „Când încercăm să slăbim, organismul intră în panică, crezând că este un pericol pentru supraviețuirea și înmulțirea speciei,” a adăugat Mihaela Bilic.
Această perspectivă oferă o înțelegere mai profundă asupra provocărilor de a menține o greutate sănătoasă în lumea modernă. Potrivit Mihaelei Bilic, atunci când încercăm să slăbim, corpul nostru reacționează instinctiv ca și cum viața și reproducerea speciei este în pericol.
Afirmațiile Mihaelei Bilic subliniază lupta cu kilogramele în plus, afirmând că aceasta nu este doar o chestiune de voință, ci și o problemă complexă legată de biologia și evoluția noastră ca specie.
”Ce se întâmplă când vrem să slăbim, așa cum ne impune societatea de azi? Organismul intră în panică și se opune din răsputeri acestei acțiuni care, după instinctele lui, pune în pericol viața și înmulțirea speciei.
Iar instinctul nu poate fi înfrânt cu voință, așa cum ultimii 50 de ani de abundență alimentară nu pot șterge cele 7 milioane de ani de evoluție în slujba grăsimii.
Suntem programați pentru a ne îngrășa și ne ia o viață întreagă să luptăm cu asta. Grav este că trăim cu impresia că noi suntem de vină că nu reușim”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.