”A rămas fără record și fără medalie”. David Popovici, ironizat, după eșecul din finala de la 200 de metri liber

de: Sorin Barbu
25 07. 2023

Specialiștii din lumea tenisului sunt șocați. David Popovici nu a reușit să-și apere medalia de aur din proba de 200 de metri liber, din finala Campionatului Mondial de Natație, și nu a terminat nici măcar pe podium. Cel mai duri au fost jurnaliștii de El Mundo Deportivo care au amintit că sportivul român își propunea să devină primul din istorie care să câștige de două ori la rând titlurile la 100 și 200 de metri liber.

David Popovici, ironizat după eșecul răsunător din finala de 200 de metri liber, din finala Campionatului Mondial de Natație

David Popovici este protagonistul unui eșec răsunător. A condus trei sferturi din finala de la 200 de metri liber de la Campionatul Mondial de Natație, dar a terminat abia pe locul patru. Sportivul român a recunoscut că a fost epuizat pe ultimii 50 de metri și a dat de înțeles că au fost multe probleme în procesul de pregătire al acestei competiții.

„Matt Richards l-a devansat pe Tom Dean, iar Marea Britanie a reuşit o dublă istorică. Hwang a ocupat locul al treilea în 1:44.42, în timp ce Popovici, care a condus pe tot parcursul cursei, a rămas în afara medaliilor, pe locul patru, cu timpul de 1:44.90”, au scris cei de la swimmingworldmagazine.com.

Eșecul lui a fost cel mai zgomotos pentru jurnaliștii din Spania. El Mundo Deportivo a subliniat că a ratat astfel șansa de a deveni primul înotător care câștigă doi ani la rând medalii de aur în probele de 100 și 200 de metri liber.

„David Popovici a atacat recordul mitic al lui Paul Biedermann, dar a cedat în ultimul bazin și a terminat pe locul patru în marea surpriză a Campionatelor Mondiale de la Fukuoka: Matthew Richards, campion mondial.

David Popovici, regele absolut al probei de 200 liber de luni de zile, a rămas fără medalie după ce a terminat al patrulea într-o finală în care a căutat de la început recordul mondial al lui Paul Biedermann și în care a rămas fără record și fără medalie”, au scris cei de la El Mundo Deportivo.

Și francezii de la L’Equipe au remarcat că sportivul nostru a ieșit din lupta pentru „dubla de aur”. „Deţinător al recordului mondial la 100 metri, David Popovici va trebui să se descurce mult mai bine pe distanţa sa preferată, unde calificările încep miercuri”, au remarcat jurnaliștii.

David Popovici a terminat cursa pe locul patru cu timpul de 1 min 44 sec 90/100. Primul loc a fost cucerit surprinzător de britanicul Matthew Richards, 20 ani, care s-a clasat pe primul loc cu 1 min 44 sec 30/100, urmat de conaţionalul său Tom Dean, campionul olimpic en titre (1 min 44 sec 32/100) şi de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, vicecampionul mondial (1 min 44 sec 42/100).