Cafeaua este cea mai consumată băutură la nivel mondial, astfel că există multe metode prin care aceasta este consumată. Cineva a pus unt în cafea și a descoperit astfel cel mai tare secret. Numai aș vei proceda și tu după ce vei afla care sunt toate beneficiile.
Cei mai mulți dintre oameni nu concep să își înceapă ziua altfel decât în fața unei cești de cafea.
Dar, în timp ce unii preferă cafeaua neagră, neîndulcită, alții aleg să adauge în ea lapte, frișcă, zahăr, alcool, scorțișoară, vanilie, rom…etc, pentru a o face, în concepția lor, perfectă.
De asemenea, sunt voci care susțin însă că un alt ingredient ar trebui să fie adăugat în cafea, pentru că are foarte multe beneficii. Acest ingredient este untul.
Untul este un aliment cu multe beneficii nutriționale. Acesta este bogat în proteine și grăsimi sănătoase, iar mulți oameni îl folosesc la gătit sau îl mănâncă întins pe pâine, la micul dejun.
O modalitate mai puțin cunoscută de folosire a untului este adăugarea lui în cafea. Pe cât de ciudat pare, pe atât de benefic va fi, conform celor care au încercat deja combinația.
Cafeaua cu unt este populară în SUA, iar combinația se numește și „antiglonț”. A fost făcută cunoscută de Dave Asprey, ca metodă de slăbit.
Astfel, acesta susține că dacă adaugi unt în cafea vei avea o senzație de sațietate și astfel poți uita de micul dejun. Cafeaua nu conține calorii, însă untul este un aliment hrănitor, bogat în proteine și grăsimi bune.
Un alt beneficiu este acela că untul pus în cafea favorizează digestia. Cafeaua are oricum efect diuretic, însă în combinație cu untul, ajută și mai mult, astfel că este considerată un remediu numai bun împotriva constipației.
De asemenea, fiind bogat în grăsimi, untul oferă cafelei un gust bogat. Mulți oameni simt senzație de foame după ce își termină cafeaua, însă datorită untului, nu se va mai întâmpla asta.
Pentru ca untul să se dizolve complet în cafea aceasta trebuie să fie fierbinte. Numai așa untul și cafeaua se vor omogeniza.
Nu în ultimul rând, dacă nu îți place să bei cafeaua fierbinte, este important să adaugi untul de la început și să amesteci până când acesta se va dizolva complet.
După aceea, poți lăsa cafeaua cu unt să se răcească și o poți savura în tihnă.