Dacă ai intrat vreodată într-o casă în care se fumează, ai simțit probabil mirosul deloc plăcut lăsat de fumul de țigară.
Oricât ai aerisi și ai folosi odorizante și parfumuri de cameră, mirosul de țigară intră în pereți și în țesături, fiind foarte greu să scapi de el.
Dacă ții la lucrurile tale și îți place să miroasă frumos în casă, dar mai ales dacă ții la interioarele tale, ar trebui să nu mai permiți fumatul în casă.
Totuși, dacă acest lucru este imposibil, fă în așa fel încât să scapi de mirosul aferent.
Un truc grozav pentru reducerea pagubelor este să agăți un burete umed în încăperea în care se fumează.
Buretele va absorbi o mare parte din fum și mirosul neplăcut. Pentru a îl neutraliza, fierbe puțin oțet într-o cratiță și lasă-l pe foc până se evaporă.
Atfel, dacă vrei să schimbi mirosul în casă, folosește uleiuri esențiale, odorizante sau difuzoare de parfu, care vor masca cu brio mirosul de țigări din casă.
De asemenea, ai grijă să speli buretele măcar la o zi, în funcție de cât se fumează în casă. Pur și simplu îl speli cu detergent de case sau săpun lichid și îl agăți din nou în încăperea unde se fumează, pentru a reduce pagubele și pentru a împiedica fumul să intre în țesături și în pereți.
În plus, trucul cu buretele este unul ieftin și absoarbe mirosul neplăcut de țigări. Poate fi inestetic, dar este foarte practic.
Ai grijă ca în camera unde fumezi să ai un odorizator care să se activeze cu senzor. Arde bețișoare parfumate sau lumânări, ori folosește seturi de aromaterapie și uleiuri esențiale.
Îndreaptă-te spre mirosuri puternice, cum ar ifi cele de citrice, vanilie, iasomie, mentă sau alte parfumuri puternice, care pot acoperit alte mirosuri.
Cel mai bine pentru locuința ta este să fumezi în afară, fie că este curte sau balcon ori pe un geam larg deschis.
Este foarte important să nu fumezi în aceeași cameră în care dormi, pentru că nu vei avea un somn odihnitor.
De altfel, fie că fumezi sau nu, aerisește încăperile în fiecare dimineață și seară pentru ca aerul curat să vină în casă.