Un truc la care nimeni nu s-ar fi așteptat, descoperit din pură întâmplare. Știi ce se întâmplă dacă presari sare pe pământul plantelor?
Ei bine, plantele tale au nevoie de îngrijire specială în funcție de specimen, condiții și anotimp. Fiecare dintre ele are diferite nevoi în funcție de mai multe criterii, însă aproape toate plantele sunt afectate de dăunători.
Ei îți pot mânca planta de vie, pot afecta doar frunzele, florile, sau pot dăuna rădăcinei, lucru care cauzează moartea plantei.
Pentru a preveni apariția dăunătorilor, ai nevoie de un ingredient pe care sigur îl ai în bucătărie și este extrem de ieftin: sarea.
Sarea Epsom are efecte benefice plantelor, ținând dăunătorii la distanță. Pur și simplu presară câte o mână plină de sare la rădăcina plantei, fără a îi atinge tulpina.
Este o idee organică, ieftină și foarte eficientă.
În plus, poți folosi sarea normală, de bucătărie, pentru a scăpa de buruienile din grădină. Nu e bine să folosești sare într-o grădine de legume, pentru că există riscul să omori plantele.
În rest, o poți face în crăpăturile din beton unde cresc buruieni nedorite. Fie că ai o potecă, sau la marginea gardului cresc mereu buruieni, presară sare și ele vor muri.
Denumită și sarea amară, aceasta este un compus minerat creat din magneziu și sulfat cu proprietăți benefice. Este bună pentru uz extern, având proprietăți antiinfoamatorii și cicatrizează tăieturile.
E bun și pentru febra musculară, dacă o folosești în cadă, în momentul în care faci baie.
Sarea epsom ajută la detoxifiere și elimina stresul. Fiind bogată în magneziu, sarea amară induce o stare de relaxare și calmitate.
Cu ea poți obține un ten curat și luminos, dacă îți exfoliezi pielea cu un amestec de sare amară și gel de curățare.
În plus, poți înlocui tratamentele de păr cu o mască făcută acasă pe bază de sare. Adaugi peste balsamul de păr o cantitate de sare amară egală și lași produsul pe păr.
După 2 minute, clătești bine, iar dacă faci această procedură de 2-3 ori pe săptămână, părul tău va fi foarte voluminos.
În plus, poți fertiliza gazonul cu ajutorul ei, pentru că sarea amară îl protejează de uscăciune și îngălbenire.