A pus oțet pe o felie de pâine și a lăsat-o în bucătărie. Ce s-a întâmplat a doua zi este ireal

A pus oțet pe o felie de pâine și a lăsat-o în bucătărie. Ce s-a întâmplat a doua zi este ireal
Oțetul pus pe o felie de pâine face minuni

Gospodinele atunci când vor să scape de anumite mirosuri din casă, apelează la tot felul de trucuri. În afară de utilizarea la gătitul diferitelor salate, oțetul poate avea efecte miraculoase în casă, dacă știi cum să-l folosești.

Oțetul pus pe o felie de pâine face minuni

Potrivit gospodinelor veterane, oțetul este util la curățarea gospodăriei pentru a scăpa de mirosuri. De cele mai multe ori, și nu din vina noastră, în casă mai apar mirosuri neplăcute. Acestea clar creează o stare de disconfort. Nu tot timpul ai la îndemână un spray de cameră care să te ajute la disiparea mirosului neplăcut. Oțetul a fost considerat de multă vreme de ajutor în curățarea caselor.

O gospodină a recomandat că pâinea în combinație cu oțet poate fi bună pentru absorbția scurgerilor, curățarea râșnițelor de cafea, ridicarea petelor de pe pereți, ridicarea sticlei și ștergerea picturilor prăfuite. Cu toate acestea, nu a menționat capacitatea pâinii albe sau a oricărui alt tip de pâine de a îndepărta mirosurile.

Gospodina recomandă să folosești oțet, dar nu oricum, ci punând câteva picături pe o felie de pâine și lăsat cel puțin 24 de ore în zona de unde știi că vine mirosul respectiv. A doua zi ai să descoperi că oțetul și felia de pâine au făcut minunea. Nu mai ai parte de mirosuri neplăcute.

Mai există un mit al folosirii pâinii și a oțetului atunci când vrem să eliminăm din garajul personal mirosul de benzină și ulei. În acest caz nu se știe dacă funcționează, dar pentru mirosurile deranjante din bucătărie, baie, este clar că este un ajutor de nădejde.

Poate fi folosit la multe activități de curățenie într-o gospodărie

Atunci când vrei să faci repede anumite lucruri în casă și nu vrei să apelezi la vreun vecin sau cine-știe-ce tehnologie, oțetul poate fi ușor de folosit. Astfel că poate fi întrebuințat la desfundarea unui canal de scurgere sau la îndepărtarea reziduurilor de adeziv. Oțetul are și alte utilizări casnice, cum ar fi scoaterea mirosurilor de mucegai din prosoape.

Tot cu ajutorul oțetului poți scăpa și de mirosurile îngrozitoare ale toaletelor. Sau ca și capcană pentru musculițele mici de fructe. Dacă vrei să cureți anumite haine de reziduuri, oțetul este un ajutor de nădejde. Oțetul mai poate fi util în curățarea mașinilor de spălat vase și a mașinilor de spălat. De asemenea, vă poate ajuta să scăpați de  petele de apă dură din vazele de sticlă, să ștergeți interiorul frigiderelor și să îndepărtați mirosurile din litiera unei pisici.

Culmea este că oțetul mai poate fi folosit și în cazul animalelor de companie, mai ales atunci când s-ar putea să aibe ceva mâncărimi. O altă întrebuințare ar mai fi la menținerea florilor proaspete, dacă le stropim cu câteva picături de oțet. Dacă folosiți intens ochelarii de vedere, oțetul ajută la îndepărtarea urmelor de transpirație și a prafului de pe lentile. Tot în bucătărie oțetul ajută la îndepărtarea stratului de arsură, după ce ați gătit o masă copioasă, dar ați cam uitat pe foc tigaia.