A pus o lămâie în cuptorul cu microunde și l-a pornit 4 minute. Trucul genial pe care l-a descoperit

A pus o lămâie în cuptorul cu microunde și l-a pornit 4 minute. Trucul genial pe care l-a descoperit
De ce sa pui o lamaie in cuptorul cu microunde

Aproape fiecare român are un cuptor cu microunde în bucătărie. Este un aparat foarte util, care grăbește prepararea mâncărurilor preferate. Dacă nu este curățat corespunzător, devine nociv pentru sănătate. Fiind folosit zilnic pentru încălzirea preparatelor, este important să elimini toate reziduurile de murdărie acumulate în interior. Află de ce este bine să pui o lămâie în cuptorul cu microunde.

Cel mai tare truc pentru gospodine

Cuptorul cu microunde ajută la gătit, dezgheață carnea și reîncălzește alimentele. Prin urmare, este esențial să urmezi aceste metode simple și rapide pentru o curățare corectă. Uită de soluțiile toxice din comerț, care sunt pline de chimicale. Ai la îndemână lămâia.

Așadar, igienizează cuptorul cu microunde cu apă și lămâie. Este unul dintre cele mai tari remedii tradiționale și utile pentru îndepărtarea murdăriei și a petelor de grăsime. Acest truc natural te va face foarte fericită. Atât interiorul, cât și exteriorul aparatului are nevoie de o curățare bună. Încearcă una dintre metodele de mai jos.

De ce să bagi o lămâie în cuptorul cu microunde pentru 4 minute

Sucul de lămâie este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice, motiv pentru care este un agent de curățare atât de bun. Elimină mirosurile neplăcute din cuptorul cu microunde, urmând acești pași.

Metoda este foarte simplă: Stoarce o lămâie într-un vas plin cu apă. Poți pune puțin bicarbonat de sodiu și o crenguță de pătrunjel. Bagă recipientul în cuptorul cu microunde și pornește-l la viteză maximă pentru patru minute. Toate reziduurile de alimente uscate vor dispărea ca prin minune! Reține acest truc ușor, gratuit și eficient pentru curățenia în bucătărie.

Metode simple și ieftine pentru curățenia în bucătărie

Un alt ingredient miraculos este oțetul, care are proprietăți excelente de lustruire și degresare, deci, este perfect și pentru curățarea cuptorului cu microunde. Toarnă niște oțet alb într-un bol plin cu apă și lăsă-l în aparat pentru câteva minute. Datorită acestei metode, urmele de murdărie vor fi eliminate ușor, pe care va trebui să le ștergi cu o cârpă umedă.

Dacă ești adepta soluțiilor naturale și ieftine, poți opta pentru bicarbonatul de sodiu. Deoarece este un alcalin ușor, înmoaie grăsimea și mizeria din cuptorul cu microunde. Pune puțină pulbere albă pe un burete umed și freacă petele de murdărie din aparatul electric. La final, clătește bine laveta și trece-o de mai multe ori peste suprafețele pătate de ulei sau sos.

Indicat ar fi ca, pe lângă utilizarea acestor trucuri ușoare, să previi murdăria. De pildă, acoperă mereu mâncarea atunci când o încălzești în cuptorul cu microunde. Așa vei evita stropii de sos și ulei din interior.

Urmăriți Playtech.ro și pe