A pus o bucată de cretă în dulapul din bucătărie și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat

de: Năstase Mirabela
27 05. 2022

Dulapul de bucătărie este una dintre cele mai importante piese de mobilier. Acolo sunt păstrate atât ingrediente, mirodenii, dar și seturi de vase, cani, în funcție de preferințele fiecăruia. Această piesă de mobilier este una iubită și îngrijită, însă cu toate acestea, de multe ori, ele au un miros urât în interior.

A pus o bucată de cretă în dulapul din bucătărie și a descoperit un truc genial

Mirosul urât din interiorul unui dulap este cauzat de umezeală și mucegai, făcute în urma unor produse alterate, dar și din cauza unor arome naturale, precum cea a usturoiului, spre exemplu.

Însă mirosul neplăcut din dulapul de bucătărie se poate îndepărta ușor, iar pentru asta nu este nevoie să apelezi la soluții scumpe, ci ai nevoie de un simplu truc bazat pe cretă. Creta este bună nu doar pentru a scrie pe tablă, ci și pentru a elimina mirosurile neplăcute.

Creta, prin definiție, calcar granular, absoarbe bine umezeala și mirosul, motiv pentru care, cu ajutorul ei poți scăpa de mirosul urât din dulapul de bucătărie, dar și din frigider, șifonier, coșul de gunoi, coșul de rufe, încălțăminte sau din litiera pentru pisici.

Ca să faci asta, trebuie să așezi câte o bucată de cretă în diverse colțuri ale dulapului, iar pentru un efect mai bun, poți să zdrobești mai multe bucăți de cretă și să torni pulberea în pungi mici de nailon. Aceste pungi se pot confecționa fie dintr-o pereche veche de dresuri, fie din șosete vechi. Se mai poate turna pulberea de cretă și într-o farfurie. Ea trebuie schimbată o dată la 2-3 luni.

Cafeaua și ceaiul pot înlătura mirosurile neplăcute

De asemenea, trebuie să mai știi că în loc de cretă mai poți folosi comprimate pisate de cărbune activat sau un borcan deschis de cafea măcinată. Cea din urmă absoarbe mirosul neplăcut și eliberează o aromă plăcută. Dacă preferi ceaiul în locul cafelei, poți pune în dulap pliculețe de ceai. Acestea au proprietăți absorbante și pot neutraliza mirosurile neplăcute.

Oțetul, proprietăți antifungice și antibacteriene

Și oțetul alb, prin proprietățile antifungice și antibacteriene, poate fi folosit ca agent pentru neutralizarea mirosului din dulapuri. Totodată, ingredientul poate să elimine ciupercile și excesul de murdărie, iar lemnul va rămâne proaspăt și fără mirosuri puternice. De asemenea, în ajutor în spațiile închise vine și bicarbonatul de sodiu, care ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute și puternice de acolo.