29 sept. 2023 | 10:20

A pus mălai peste petele de cafea, iar în câteva minute s-a întâmplat ceva neașteptat. Româncele trebuie să știe acest truc

Utile
A pus mălai peste petele de cafea, iar în câteva minute s-a întâmplat ceva neașteptat. Româncele trebuie să știe acest truc
Mălaiul absoarbe rapid petele de grăsime de pe haine și alte țesături

Nu de puține ori, din graba de a ajunge mai repede la muncă, vărsăm cafea pe haine, iar conjuctura nu ne permite să le scoatem rapid, uscându-se. Dar, nu te speria, există un truc extrem de simplu, și anume să pui mălai peste petele de cafea. Citește mai departe și vezi care este rezultatul acestui truc inedit.

Petele de cafea, ni se întâmplă tuturor!

O mulțime de produse spun că îndepărtează petele de vin, dar două, unul comercial, celălalt un remediu de casă, chiar funcționează.

Una din metode este folosirea sării, ca soluție netoxică. Pur și simplu spală pata cu apă rece, apoi tamponează pata cu o cârpă albă de curățare pentru a absorbi orice vin rămas.

Află despre: Nu mai pune zeamă de lămâie peste petele de pe haine! La ce trebuie să fii atent când vrei să faci asta

Presară sare pe pată, apoi așteaptă trei minute înainte de a clăti din nou cu apă rece și de a freca pata.

Repetă până când pata se ridică complet. La final, spală ca de obicei sau, în cazul covoarelor, aspiră pentru a restabili puful.

Porți o cămașă nou-nouță, iar la prima oră a dimineții ai o pată uriașă de cafea chiar în mijlocul ei, sau poate e vorba de unt de arahide sau sos de spaghete.

Oricare ar fi pata, este întotdeauna urâtă și poate fi dificil de îndepărtat.

Pune mălai peste petele de cafea, în câteva minute scapi de problemă

Știai că există mai multe tipuri diferite de pete și că fiecare necesită diferite tipuri de curățare pentru a le scoate?

Dacă încerci să cureți o pată de muștar folosind un detergent pentru duș, de exemplu, probabil că nu vei obține rezultate bune.

A pus mălai peste petele de cafea, iar în câteva minute s-a întâmplat ceva neașteptat. Româncele trebuie să știe acest truc

Lasă mălaiul pe petele de cafea timp de 15 minute

Printre metodele, relativ rapide, de curățare a petelor de cafea se numără și mălaiul, sau amidonul de porumb. Acesta absoarbe rapid petele de grăsime de pe haine și alte țesături.

Cum scapi de pete de cafea cu acest truc simplu

Tot ce trebuie să faci este să presari mălai, într-un strat ceva mai gros, pe țesătură. Acesta va absorbi rapid cea mai mare parte a grăsimii, de exemplu, sau petele de cafea.

Citește și: Ingredientul de 2 lei din bucătărie care te scapă de petele galbene de pe haine. Cel mai tare truc

Dar, ca să aibă efect, va trebui să lași mălaiul pe petele de cafea timp de 15 minute, apoi adaugă câteva picături de apă pentru a crea o pastă.

Alte metode de a scăpa de petele de cafea

Trucul este extrem de simplu, și nu necesită cine-știe-ce inginerii. În primul rând, șterge excesul de cafea cu o cârpă curată și uscată, apoi înmoaie pata într-o soluție de 1 litru de apă caldă, ½ linguriță de detergent de vase și 1 lingură de oțet alb timp de 15 minute. După, clăttește zona pătată cu apă caldă.

Petele proaspete de cafea sunt cele mai ușor de îndepărtat, deoarece particulele de cafea nu s-au fixat încă în material.

Descoperă și: Amestecul de 3 ingrediente prin care albești și cele mai murdare haine. Te scapă de toate petele

Atunci când picuri cafea pe haine, treci imediat apă rece prin pată pentru a o dilua. Trecerea apei printr-o pată proaspătă va spăla cafeaua într-un minut sau două.

Amestecă câte o lingură de oțet alb și de detergent de vase lichid cu două căni de apă. Folosind puțin câte puțin burete, acest amestec pe pată folosind o cârpă albă curată sau un prosop de hârtie.

Continuă să tamponezi pata de cafea alternativ cu cârpa albă umedă și cu o cârpă albă uscată sau cu un prosop de hârtie până când pata se îndepărtează complet.

Concluzie

Acum ai aflat care sunt trucurile care te ajută să scapi de pete, oricare ar fi acelea. Dar, recomandarea este mai multă atneție. E păcat de hainele tale.

Parteneri
Pepe a dat buzna în emisiunea lui Dan Capatos cu acuzații grave. Artistul susține că deține filme indecente cu Raluca și o acuză de consum de substanțe interzise
Redactia.ro
Cele două fructe pe care trebuie să le pui în butoi când faci varză murată. Secretul gospodinelor din Bucovina
Click.ro
Prima reacție a Rusiei după referendumul din Republica Moldova. Ce a transmis purtătorul de cuvânt al lui Putin
Digi24
Loredana Groza, SENZUALĂ în pat! Imaginile PROVOCATOARE au ajuns pe Internet
Vocea.biz
Cum s-a îmbrăcat Dana Budeanu la înmormântarea fostei soacre, Delia Budeanu. PRIMELE IMAGINI / FOTO
Unica.ro
Gogoșari în sos de muștar. O aromă senzațională
EVZ.ro
Ce a pățit o româncă în aeroport, în China! A rămas uimită când camerele de supraveghere o urmăreau peste tot
Spynews
Marea Doamnă a muzicii populare a murit marcată de suferințe. N-o vom uita: Vă las cântecele mele
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
MILIOANE de români PIERD BANII de pe CARD! E OFICIAL
Mediaflux
Consiliul General a aprobat referendumul în București. Când are loc și la ce întrebări trebuie să răspundă cetățenii
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Babasha se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit: „Pe partea dreaptă a feței am o hemipareză”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro