A pus folie de aluminiu peste vasele ruginite și a descoperit un truc genial. Ce a urmat în doar 20 de minute

A pus folie de aluminiu peste vasele ruginite și a descoperit un truc genial. Ce a urmat în doar 20 de minute
Truc simplu și rapid pentru vasele ruginite.

O gospodină a descoperit un truc fabulos pentru vasele și tacâmurile ruginite. Aceasta a reușit să le curețe extrem de repede doar cu ajutorul foliei de aluminiu. Doamna a rămas surprinsă de trucul simplu, rapid și ieftin pentru furculițele din metal care nu mai sunt deloc într-o stare fabuloasă. Nu trebuie să mai dai bani pe altă veselă sau să îți faci griji pentru cele care stau deja de foarte mult timp în sertarul de la bucătărie.

Truc util pentru vasele ruginite: folosește folie de aluminiu

Multe dintre gospodine sunt acum din ce în ce mai atente la soluțiile scumpe de curățat și încearcă să reducă din cheltuieli cu ajutorul unor trucuri simple. O doamnă a găsit soluția perfectă pentru ca vasele să strălucească și să nu mai aibă rugină pe ele. Metoda este simplă, rapidă și la îndemâna tuturor.

Contactul metalului cu oxigenul este ceea ce provoacă efectul nedorit. Din păcate, cei mai mulți oameni au în sertarul din bucătărie astfel de obiecte, iar cei mai mulți se gândesc să le arunce. Apa din mediu creează coriziune și provoacă oxidare care contaminează produsele și eliberează toxine pe care nu le dorești lângă familia ta.

Cuprul, fierul și argintul sunt doar unele din metalele care se oxidează ușor, motiv pentru care nu este neobișnuit să găsim în casă tacâmuri care își pierd frumusețea și au urme de rugină. De asemenea, umiditatea și căldura cresc viteza de oxidare, dar nu trebuie să îți faci griji din cauza aceasta sau să cheltui bani în plus pe alt set de furculițe, cuțite și linguri.

Ce trebuie să faci: pas cu pas

Taie o bucată din folia de aluminiu și scufundă partea aleasă în zeamă de lămâie. Lasă 20 de minute tigaia sau tacâmurile pline de rugină și mai apoi freacă fiecare obiect cu folia de aluminiu pe care cu siguranță o ai chiar acum într-un sertar din bucătărie.

În cazul în care rugina nu s-a desprins, scufundă bucata într-un castron cu oțet alb și lasă acolo partea de aluminiu peste noapte. Șterge suprafața cu o cârpă moale cu bicarbonat de sodiu și stratul de rugină o să dispară.

Cu siguranță nu te-ai fi gândit că ai putea să readuci strălucirea și frumusețea vaselor și tacâmurilor tale atât de ușor. Mai mult decât atât, acum nu mai este nevoie să renunți la obiectele favorite care cel mai probabil au o amintire pentru tine sau unele persoane din familie.

Urmăriți Playtech.ro și pe