A pus drojdie în ghiveciul cu flori și a rămas uimit a doua zi. Ce s-a întâmplat cu plantele

de: Dumitrache Diana
28 10. 2020

Sezonul rece a venit, iar iubitorii de plante de apartament încep să le mute în casă. Din păcate, acest lucru le afectează mai mult decât ai tinde să crezi, motiv pentru care specialiştii recomandă să ţii cont de nişte trucuri simple, dar de mare efect pentru a le ajuta să îşi revină. Unul dintre acestea este drojdia pusă în ghiveciul cu flori.

Ce se întâmplă dacă pui drojdie în ghivecele cu flori

Dacă eşti mare iubitor de plante de apartament, atunci trebuie să ştii trucurile de mai jos. Doar aşa vor fi sănătoase şi pline de flori tot anul. Unul dintre îngrăşămintele cele mai puternice este drojdia. Bogată în fier organic, substanţe minerale şi microelemente, aceasta elimină în pământ substanţe care accelerează formarea rădăcinilor, dar şi creşterea unor plante frumoase. De asemenea, le ajută să tolereze mai uşor schimbările de temperatură sau loc.

Aşadar, uită de îngrăşămintele chimice din comerţ şi foloseşte cu încredere acest fertilizator natural şi ieftin. Ce ai de făcut: 100 de grame de drojdie proaspătă se dizolvă în 500 de ml de apă şi se lasă două ore deoparte. Apoi, amestecă soluţia obţinută cu 5 litri de apă şi udă plantele cu acest lichid o dată pe săptămână.

O altă variantă naturală de a ajuta florile din ghiveci să crească sănătoase este folosirea cojilor de ceapă. Într-o oală, pune un pumn de coji de ceapă împreună cu 2 litri de apă. Adu până la punctul de fierbere, apoi lasă la macerat pentru două zile.

Soluţia de diluează în procent de 1 la 5 cu apă, apoi se udă plantele de două ori pe săptămână. Nimic mai simplu, nu-i aşa?!

Cum îngrijim corect plantele de apartament

Sfaturi pentru flori superbe în ghiveci

Pe lângă faptul că sunt un element decorativ minunat, plantele în ghiveci pot fi şi o sursă de oxigen în casă. Este vital, însă, să ţii cont de nişte detalii pentru a te bucura din plin de frumuseţea lor. În primul rând, este importat să ştii câteva lucruri esenţiale despre fiecare floare în parte.

De exemplu, trebuie să ai habar cât de des trebuie udate acestea,. Unele au nevoie de apă o dată pe săptămână, altele în fiecare zi. Important este să nu se usuce pământul sau să nu fie prea ud.

Dacă în anotimpul cald, va trebui să te ocupi mai des de ele, odată cu venirea toamnei le poţi băga în casă, la căldură, şi uda cât mai rar. Pentru a se bucura de lumină cât mai multă, este indicat să fie aşezate la geam sau în apropierea ferestrei.