De ce ți se ofilesc florile în vază. Greșeala pe care toți românii o fac fără să știe

De ce ți se ofilesc florile în vază. Greșeala pe care toți românii o fac fără să știe
Cum să păstrezi florile mai mult în vază?

Ce greșeală faci fără să sesizezi? Menține mai mult florile în glastră într-o stare foarte bună! Care e secretul pentru a le păstra și ce lucru care nu le e benefic faci astfel încât florile să ți se ofilească mai repede decât ar trebui?

Cum să păstrezi florile mai mult în vază?

O vază de flori nu doar că face masa să pară plină și aranjată, ci oferă un alt aspect întregii încăperi. Deși mulți cred că utilizarea unor flori de plastic este mai bună, alții încă preferă florile naturale. Practică este cu siguranță prima opțiune, pentru că scapi de grija de a le schimba apa și nici nu te obosești să le înlocuiești pre repede, doar dacă te plictisești. În cazul celei de-a doua, detaliile contează. La un moment dat vei fi nevoită să le înlocuiești, dar nu prea repede. Poți să te bucuri mai mult timp de ele cu ajutorul unui mic truc. E foarte important să igienizezi vaza înainte, pentru că bacteriile care ar putea fi în ea ar scurta mai mult viața florilor.

Nu le ține lângă fructe! Fructele emană un gaz în perioada de coacere care le distruge. Tale-le codița! Acest truc le ajută să absoarbă mai bine apa. Trebuie să procedezi așa o dată la două zile. De asemenea, e foarte important să aerisești camera în care se află acestea cel puțin 10 minute pe zi. Aerul proaspăt le ajută să rămână într-o stare mai bună. Pentru a nu se ofili rapid, ține florile la o temperatură medie, ferită de lumina prea puternică, de fum de țigară și de aparatele de aer condiționat sau surse de căldură. Un alt truc ce le va prelungi viața este puțin zahăr în apă. Florile iubesc zahărul pentru că le ajută să fie proaspete mai multă vreme. Mai poți adăuga în apă alcool și oțet tot pentru vitalitate.

 Cum să împrostăpezi florile din vază?
Cum să împrostăpezi florile din vază?

Ce faci dacă plantelor le putrezesc rădăcinile?

„Plantei dumneavoastră de ghiveci îi putrezesc rădăcinile? O combinaţie între apa oxigentaă şi apa de izvor se pare că poate să redea viaţa rădăcinilor. Există un truc simplu şi pentru orhidee – apa de orez îngheţată: se pune orez în apă, se lasă peste noapte, apoi apa se pune la îngheţat în congelator. Cuburile de gheaţă astfel obţinute se pun în orhidee, Logica este simplă – amidonul din orez are puterea de a hrăni solul. Chiar şi apa în care aţi fiert nişte ouă este excelentă pentru plantele de apartament, deci, nu o mai aruncaţi! După ce s-a răcit, puneţi-o la flori! Calciul păstrează solul sănătos!”, arată adevărul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI