A pus cojile de cartofi într-un borcan cu apă fiartă și a descoperit un truc genial. O să-l încerci și tu
Te lupți cu grăsimea de pe suprafețele din bucătărie sau de pe diverse ustensile? O gospodină a pus cojile de cartofi într-un borcan cu apă fiartă și a descoperit un truc genial. Era folosit, pe vremuri, chiar de către bunicile noastre la diverse sarcini de curățenie. Îl poți încerca și tu!
A pus cojile de cartofi într-un borcan cu apă fiartă
Data viitoare când cureți cartofii pentru a găti, nu arunca cojile la gunoi. S-ar putea să fie mai folositoare decât ai crede. Cei mai mulți oameni probabil nu cunosc acest detaliu: cartofii prezintă proprietăți degresante remarcabile. Dacă nu reușești să scapi de grăsime de pe diverse suprafețe din bucătăria ta sau de pe vesele, cu siguranță vei încerca și tu acest truc!
O gospodină a pus cojile de cartofi într-un borcan cu apă fiartă și s-a ales cu o soluție degresantă perfectă. Știai că învelișul exterior al tuberculilor conțin o substanță care poate fi foarte utilă în cadrul curățeniei? Mai mult decât atât, detergentul pe bază de coji de cartof este ecologic sau prietenos cu mediul înconjurător, așa cum se mai spune.
Detergentul pe bază de coji de cartof poate înlocui multe dintre produsele chimice achiziționate din magazin. Majoritatea detergenților de la supermarket conțin fosfați. Aceștia nu numai că sunt dăunători pentru organismul uman, ci poluează și sursele de apă, spun specialiștii.
Așadar, dacă vrei să te protejezi pe tine, dar și mediul înconjurător, poți prepara o soluție de curățare pe bază de coji de cartof. Cu ajutorul ei, scapi de orice urmă de grăsime din bucătărie. Vasele vor arăta ca noi! Nu este deloc greu să o prepari.
Detergentul ecologic cu care scapi de grăsime
Coaja cartofului conține mai multe substanțe ce pot să acționeze ca degresanți. Astfel, poți folosi resturile de la tuberculul de cartof la sarcinile de curățenie din casă, în loc să le arunci. Pur și simplu depozitează cojile de cartof, imediat după ce le-ai curățat, într-un borcan. Deasupra lor, adaugă apă fiartă.
Vei observa că, la suprafața borcanului, se va forma un fel de spumă. Nu o îndepărta. Lasă recipientul într-un mediu rece, preferabil în frigider, peste noapte. Îl poți pune și în beci. A doua zi, strecoară lichidul de cojile de cartof. Folosește lichidul sub formă de detergent de vase pentru a curăța vesela din bucătăria ta.
Citește și: Și-a pus suc de cartofi cruzi pe ten timp de 1 oră, în fiecare zi. Ce a observat ulterior
Poți folosi și apa în care ai fiert cartofii pentru a curăța grăsimea de pe diverse instrumente sau ustensile. Tot ce trebuie să faci este să o torni într-un recipient de bucătărie, cât timp este încă fierbinte, după care să introduci în ea vasele murdare. Lasă-le astfel timp de 20 de minute, după care spală-le cu un burete și clătește-le bine. Vei fi surprins de rezultat!coji cartof