13 sept. 2022 | 23:52

A pus ceapă și usturoi lângă casă și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat în 48 de ore

Utile
A pus ceapă și usturoi lângă casă și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat în 48 de ore
Ce se intampla daca pui ceapa si usturoi langa casa

Te-ai întrebat la ce anume ar putea folosi să pui ceapa și usturoiul lângă casă? Ei bine, după 48 de ore, vei descoperi și tu un truc genial pe care cu siguranță îl vei repeta! De altfel, cele două legume sunt nelipsite din orice bucătărie, fiind folosite în diverse preparate culinare, dar ele pot fi consumate și ca atare.

De ce să pui ceapă și usturoi lângă casă

Ceapa și usturoiul sunt două ingrediente renumite pentru proprietățile lor chiar și împotriva virusurilor. Indiferent că sunt consumate proaspete sau uscate, ele sunt pe placul tuturor oamenilor. Însă aceste legume mai au și alte întrebuințări, spre exemplu, te pot feri de dăunătorii de pe lângă casă.

Astfel, dacă vrei să ții la distanță rozătoarele, care pot fi periculoase pentru sănătatea ta, poți apela și la acest truc. Se știe că șobolanii nu suportă mirosurile tari, așadar poți prepara o saramură din usturoi tocat amestacat cu apă.

Apoi, poți pulveriza acest amestec în locurile unde știi că stau acești șobolani și cu siguranță vei scăpa de amenințarea lor. Sau, o variantă este să pui câțiva căței de usturoi și să cureți respectivele locuri.

La fel poți să procedezi și cu ceapa, pe care o poți în locurile în care se ascund șoarecii, însă trebuie să ai grijă să o înlocuiești cu una nouă în ziua următoare. Trebuie să știi că și mirosul puternic de ceapă va alunga șoarecii.

Prin urmare, este foarte simplu să scapi de dăunători cu ajutorul ingredientelor naturale, fără a apela la substanțe chimice, care pot fi extrem de periculoase mai ales dacă ai copii mici sau animale de companie, din cauza toxicității lor.

Sfaturi pentru a ține dăunătorii la distanță

Însă un sfat esențial pentru a ține dăunătorii la distanță este să menții în permanență curățenia în locuința ta, să arunci resturile menajere, iar dacă locuiești la curte, trebuie să examinezi atent exteriorul casei și să vezi dacă există crăpături în ziduri sau în gard și să le astupi. Nu în ultimul rând, tomberoanele trebuie bine închise, pentru ca rozătoarele să nu pătrundă acolo.

Întrucât șoarecii apar și în locurile în care depozitezi cereale, lemne sau hârtie, se recomandă ca spațiul tău de depozitare să fie amplasat la 30 cm de pământ. De asemenea, curățenia trebuie să existe și în șoproanele, cămările, garajele și țarcurile de animale, pentru a nu atrage dăunătorii. Desigur, nu uita să folosești și cele două ingrediente, punându-le lângă casă, pentru un plus de protecție împotriva dăunătorilor!

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Locuri de muncă bine plătite, dar neocupate. De ce nu se înghesuie românii
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Se interzic telefoanele mobile. Au fost deja eliminate de la vânzare. Decizie în justiție
Capital.ro
Parada planetară 2024: Data în care va avea loc fenomenul astronomic rar | Șase planete se vor alinia pe cer
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Se ÎNGHEAȚĂ SALARIILE în 2024! ȘOC TOTAL în ROMÂNIA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro