A pus bulbii de lalele în frigider, pentru 13-17 săptămâni. Ce s-a întâmplat când i-a pus în ghiveci înapoi

A pus bulbii de lalele în frigider, pentru 13-17 săptămâni. Ce s-a întâmplat când i-a pus în ghiveci înapoi
A pus bulbii de lalele în frigider, pentru 13-17 săptămâni.

Dacă și tu vei pune bulbii de lalele în frigider, pentru un interval de 13-17 săptămâni, vei avea parte de o surpriză de proporții. Ce întâmplă după ce îi pui din nou în ghivece sau alte recipiente este acum un mister deslușit!

A pus bulbii de lalele în frigider, pentru 13-17 săptămâni

Cui nu-i plac lalele frumos colorate, însă din păcate ele înfloresc doar un timp, primăvara. Dar ce ar fi să te gândești că, în plină iarnă, tu ai lalele înflorite la geam? Cu siguranță, ți-ar plăcea asta. Cam despre asta tratează, în cele ce urmează, articolul nostru!

Astfel, vei vedea că poți crește lalale acasă și că nici măcar nu ai nevoie de pământ, ci doar de o vază rafinată și de apă! Ca să ai lalele la tine acasă, indiferent de anotimp, ai nevoie de următoarele:

-bulbi mari de lalele potriviți pentru sădire;

-recipiente frumoase, transparente, pentru plantare;

-mărgele, bile de sticlă, pietricele;

-apă.

Cum se cresc lalele în apă

În primul și primul rând, trebuie să cumperi bulbi mari de lalele, potriviți pentru plantare și creștere acasă. Poți alege dintre următoarele soiuri: Pink Impression, Monte Carlо, Ad Rem, Princess Victoria.

Apoi, trebuie să depozitezi acești bulbi la frigider pentru o perioadă de 13-17 săptămâni. Însă mare atenție! Nu păstra mere alături de bulbii de lalale, căci planta nu va înflori!

Așază apoi, într-un vas, mărgele și pietricele și umple-l cu apă, până ce aproape pietricelele sunt acoperite. Așază apoi bulbii de lalele pe aceste pietricele, cu mugurii în sus. Mugurii trebuie să ajungă singuri la apă, căci dacă îi pui direct în apă, ei vor putrezi.

Depozitează apoi recipientele cu bulbi într-un loc răcoros și întunecat, pentru circa șase săptămâni. Și, în final, acum poți transfera recipentele cu lalele pe pervazul luminat de soare. După numai trei săptămâni, deja te vei putea bucura de frumusețea și culoarea acestor flori primăvăratice.

Bineînțeles, bulbii o să înflorească numai pentru câteva săptămâni, nu pe tot parcursul anului. Dar dacă vei planta bulbi pregătiți în diferite perioade, pe pervazul ferestrei vei avea tot timpul flori proaspete!

Știai că…

Laleaua este un gen care cuprinde aproximativ 100 de specii de plante cu flori din familia Liliaceae. Aceste flori sunt originare din sudul Europei, nordul Africii și Asia, din Anatolia și Iran (acolo unde floarea este reprezentată pe drapelul național) până în China și Japonia. Zonele cele mai diversificate în ce privește speciile de lalele sunt Munții Pamir, Munții Hindu Kush și stepele din Kazakhstan.