Plantele pe care trebuie să le ai obligatoriu în grădină. Ce se întâmplă când ajung la maturitate

Plantele pe care trebuie să le ai obligatoriu în grădină. Ce se întâmplă când ajung la maturitate
Ce plante nu trebuie să îți lipsească din grădină

Mulți români visează la grădini frumoase, pline cu flori colorate, dar ce se întâmplă în momentul în care pericolele nu pot să fie ținute departe? Se poate scăpa foarte ușor de probleme dacă se optează pentru anumite plante.

Ce plante nu trebuie să îți lipsească din grădină. Secretul grădinarilor iscusiți

În timp ce pandemia a schimbat normalitatea, mai multe persoane au început să se simtă atrase de viața dusă la casă, cu o grădină pe măsură. Totuși, grădinăritul nu e așa ușor cum pare, chiar dacă laudele nu se opresc atunci când florile colorează un loc.

În cazul în care îți dorești să ai propria grădină, află că există anumite plante ce trebuie să facă parte din mica ta oază colorată. Ele îți vor aduce multe foloase, mai ales pentru că sunt ferite de orice pericol prin câteva secrete.

Rozătoarele reprezintă o amenințare pentru grădină, mai ales pentru că bulbii florilor sunt o adevărată delicatesă pentru aceste animale. Ținta este ușoară, așa că de ce ar sta departe? Cu acestea fiind spuse, vremurile disperate cer măsuri disperate.

Plantele ce țin pericolele departe. Trucuri spectaculoase pentru grădină

Rozătoarele pot să fie învinse prin propria slăbiciune dacă se recurge la anumite plante vitale pentru grădină. Șobolanii, veverițele, cârtițele și șoarecii de câmp o să fie puși pe fugă în momentul în care vor observa ce li s-a pregătit!

Trebuie neapărat să optezi pentru anumite plante ce sunt extrem de puternice și îți vor ține grădina protejată de rozătoare.

Printre plantele vitale se numără coroana imperială, adică Fritillaria imperialis, ce are un aspect interesant, amintind de un ananas. Florile ei răsar imediat după ce zăpada se topește, fiind galbene, portocalii sau roșii, înfrumusețând imediat grădina.

Secretele unei grădini minunate. Efectele se văd imediat

Apoi, optează pentru laleaua pestriță, o floare rară, dar specială în felul său. Numindu-se și Fritilaria meleagris, aceasta răsare pe câmpuri umede și înflorește la începutul lunii aprilie. Ea trebuie să fie ținută într-un mediu umed pentru a supraviețui și mirosul său nu este pregnant.

Allium karataviense este o plantă ce trebuie să se afle în toate grădinile. Aceasta are frunze plane, late și ovale, dar și un ciorchine floral, dens și rotund. Culoarea sa trece de la roz, bej sau roșu liliachiu. De ce este specială?

Ultima plantă descrisă mai sus rezistă și peste iarnă, așa că mulți grădinari optează pentru a o planta în grădină, ținând cont că este extrem de puternică.