17 nov. 2020 | 20:52

A pus bicarbonat peste o felie de lămâie, apoi le-a lipit de bătătură. Ce a descoperit dimineață a uluit-o

Știri generale
A pus bicarbonat peste o felie de lămâie, apoi le-a lipit de bătătură. Ce a descoperit dimineață a uluit-o
Ce se intampla daca pui bicarbonat de sodiu si lamaie pe talpi

Bicarbonatul de sodiu are multe întrebuințări, atât în metode naturiste de curățare a diverselor obiecte, dar și în cosmetică. Un exemplu este și acela că îndepărtează pielea moartă de pe picioare, înlăturând astfel mirosul neplăcut. Mai mult decât atât, cu ajutorul lui poți scăpa și de călcâiele crăpate.

A pus bicarbonat peste o felie de lămâie, apoi le-a lipit de bătătură

Dacă pui bicarbonat peste o felie de lămâie și o lași peste bătături sau călcâie, peste noapte, îți curăță pielea moartea. Apoi, se pune soseta peste, si punga, piciorul trebuie sa stea la caldură. Iar magia se întâmplă.

Tot pentru tălpile crăpate, mai poți încerca asta: ai nevoie de 4 litri de apă caldă, 3 linguri cu bicarbonat de sodiu şi câteva picături de gel de duş. Pune apa caldă într-un lighean, adaugă bicarbonatul de sodiu, iar apou  gelul de duş. Amestecă pentru ca toate ingredientele să se dizolve. Apoi, înmoaie-ţi picioarele în apă şi lasă ingredientele să acţioneze cel puţin 20 de minute.

După ce pielea s-a înmuiat, freacă tălpile şi călcâiele cu o piatră ponce ori cu o pilă specială pentru călcâie. Dacă pielea nu se curăţă cu uşurinţă, mai bagă picioarele în apă şi lasă la înmuiat pentru încă zece minute, apoi freacă iar pielea uscată. Apoi, clăteşte-ţi picioarele, şterge-le cu un prosop curat şi aplică o cremă intens hidratantă.

Alte întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu

Tot pentru a înmuia bătăturile, pune două linguri de bicarbonat de sodiu în apă în care îţi inmoi picioarele. Mai poţi adăuga şi câteva picături de ulei de lavandă. Lasă picioarele la înmuiat, apoi trebuie să le masezi cu o pastă formată din bicarbonat de sodiu, apă şi zahăr brun (trei măsuri bicarbonat de sodiu, o măsura apă, o măsură zahăr brun). La final, poți să clateşti şi hidratezi cu o cremă.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu ajută la videcarea bătăturilor. Trebuie să dizolvi trei linguri în apă calduţă şi să înmuiaţi picioarele.

În afară de cosmetică, bicarbonatul de sodiu ajută și în bucătărie. Astfel, dacă oui varza la murat trebuie să faci acest truc pentru ca varza să nu se înmoaie și să se păstreze în cea mai bună formă. Trebuie să știi că bicarbonatul de sodiu împiedică să se formeze floare în butoaiele cu varză murată. Folosit cu simț de răspundere, pulberea albă are un rol esențial pentru a obține un rezultat bun. Trucul constă în spălarea butoaielor cu bicarbonat de sodiu și apă caldă, în așa încât verzele murate vor arăta perfect și vor fi gata de servit alături de diverse delicii culinare.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro