A pus bicarbonat peste ceapă și apoi a călit-o. Efectul uluitor a apărut din primul minut

A pus bicarbonat peste ceapă și apoi a călit-o. Efectul uluitor a apărut din primul minut
Bicarbonat de sodiu în combinație cu ceapa

Bicarbonatul este praful magic din bucătăria fiecărei gospodine. Dacă ar fi să facem o listă cu ingredientele esențiale pe care trebuie să le avem în casă, bicarbonatul ar ocupa un loc fruntaș. Pe lângă utilizarea sa principală, aceea de ajuta prăjiturile să crească, bicarbonatul de sodiu are o mulțime de alte utilizări, unele mai practice decât altele. În cele ce urmează îți vom dezvălui unele dintre trucurile cele mai utile pentru a face față provocărilor din bucătărie.

Ce se întâmplă atunci când adaugi bicarbonat la călirea cepei

Gătitul pentru o gospodină este asemeni oricărui ritual pe care îl avem zilnic, doar că, din păcate, există momente în care timpul în bucătărie este limitat. Cu toate acestea, femeile, în mod special, care mai sunt și mame, soții, dar și angajate, trebuie să gătească.

Ei bine, acest lucru ar putea avea un sprijin de nădejde dacă știți câteva mici secrete. Orice mâncare delicioasă are la bază ceapa, mai exact ceapa călită și caramelizată, care oferă un gust special în aproape orice mâncare. Dar ce ne facem când avem de gătit o cantitate mare de ceapă, iar asta poate dura destul de mult timp?

Specialiștii de la retete.acasa.ro dezvăluie secretul cepei călite în timp record. Tot ce trebuie să faci este să tai ceapa cât mai mărunt și să adaugi bicarbonat de sodiu, în funcție de cantitatea de ceapă adăugată. Astfel că, la o jumătate de kilogram de ceapă trebuie presărată o jumătate de linguriță cu bicarbonat. Cu ajutorul acestei metode, procesul de călire va fi mai rapid, iar gustul cepei mult mai bun.

Te întrebi care este motivul acestui adaos de gust și cum duncționează această combinație? Simplu! Bicarbonatul de sodiu crește pH-ul cepei, motiv pentru care se accelerează procesul de gătire al legume.

Cum să obții o omletă delicioasă adăugând bicarbonat

Încă nu încetezi să fii surprins de calitățile incontestabile ale bicarbonatului de sodiu în bucătărie? Pregătește-te să afli un nou truc care va aduce savoare în plus unui preparat iubit de toți românii: omleta.

Omletă pufoasă cu bicarbonat
Omletă pufoasă cu bicarbonat

De multe ori avem impresia că nu ne pricepem să facem un lucru extrem de simplu cum ar fi omleta, având în vedere că rețeta este una de bază. Cu toate acestea, află că omleta devine mult mai bună atunci când îi adaugi un praf de bicarbonate.

Impresionează-ți musafirii cu o omletă gustoasă și pufoasă făcută în trei pași simpli: bate ouăle spumă, adaugă oraful de bicarbonat și amestecă, iar mai apoi pune-o la prăjit într-o tigaie! Surpriza gustului va fi una pe măsură. Poftă bună!

Urmăriți Playtech.ro și pe