A pus bicarbonat în ceaiul verde și a băut zilnic o cană. Efectele miraculoase au apărut imediat

de: Ana Chivu
07 11. 2020

Mulți nu știu de acest truc! Care sunt efectele miraculoase ale bicarbonatului de sodiu pus în ceaiul verde? Ce se întâmplă dacă îl consumi zilnic în felul acesta? De ce ai nevoie, cum să-l prepari și ce aport aduce în viața ta?

Ce se întâmplă dacă consumi ceai verde cu un sfert de lingură de bicarbonat de sodi?

Dintre toate ceaiurile, ceaiul verde este recunoscut drept unul din topul celor mai bune. Aceasta este mereu o alegere sănătoasă, iar în combinație cu bicarbonatul de sodiu face adevărate minuni. Ceaiul verde are abilitatea de a îmbunătăți abilitățile creierului și de a reduce riscul de a face diabet de tipul 2. Mai mult decât atât, îmbunătățește sănătatea dentară și arde grăsimile. Ceea ce nu știu mulți este că are beneficii extraordinare în combinație cu bicarbonatul de sodiu.

De ce ai nevoie?
1 pahar cu apă caldă
1 pliculeț de ceai verde
Un sfert de lingură de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare
Pune pliculețul de ceai verde în apă caldă la infuzat preț de 3-5 minute, îndepărtează pliculețul și adaugă bicarbonatul, mai apoi amestecă bine. Consumă în fiecare zi și vei vedea rezultatele!

A pus bicarbonat de sodiu în ceaiul verde. Care sunt beneficiile consumului astfel?

Ce se întâmplă dacă îl consumi regulat?

Slăbești mai ușor
Te protejezi de diabetul zaharat
Previi bolile de inimă
Îți menții vederea bună
Încetinești procesul de îmbătrânire

Tipuri de ceai verde

  • Sencha – planta creste sub razele directe ale soarelui, iar frunzele sunt recoltate de indata ce au inverzit. Prima recolta este considerata cea mai calitativa. Odata recoltate, frunzele sunt preparate la abur, incepand cu cele mai tinere frunze, care cresc la varful plantei. Ulterior, frunzele sunt lasate la uscat si apoi rulate. Acest proces ajuta la eliberarea aromei intense.
  • Gyokuro – procesul de obtinere a acestui tip de ceai este similar cu cel al ceaiului Sencha, cu exceptia faptului ca, inainte de recoltarea frunzelor cu trei saptamani, plantele sunt ferite de razele de soare. Acest proces priveaza planta de fotosinteza si faciliteaza retinerea aminoacizilor puternic aromati care dau ceaiului Gyokuro un gust intens.
  • Tencha – procesul de obtinere a acestui tip de ceai verde este similar cu cel al ceaiului Gyokuro. Singura diferenta consta in faptul ca frunzele nu mai trec prin etapa de rulare.
  • Matcha – ceaiul Matcha este de fapt ceai Tencha, insa la finalul procesului frunzele sunt macinate pana este obtinuta o pudra fina.
  • Bancha – acest tip de ceai este obtinut din frunzele din cea de-a doua recolta, dupa prima recolta folosita pentru obtinerea ceaiului Sencha. De obicei, frunzele de ceai sunt recoltate in trei perioade diferite, in perioada iunie – octombrie.
  • Ceylon – acest sortiment de ceai verde este obtinut in cateva regiuni din Sri Lanka, iar la finalul procesului de preparare frunzele sunt rulate sau rasucite. Acest sortiment de ceai verde a inceput sa devina din ce in ce mai popular datorita calitatii culturilor de ceai din aceasta regiune. Spre deosebire de celelalte tipuri de ceai verde din China, ceaiul verde Ceylon este obtinut din frunze putin mai inchise la culoare, avand o aroma usor picanta si un gust subtil de nuci. (Sursa: secom.ro)