A pus bicarbonat de sodiu într-un pahar cu vin și a descoperit un truc genial. Ce a observat în 3 minute
Din ce în ce mai mulți oameni sunt curioși de diverse experimente pe care le pot face cu bicarbonatul de sodiu sau de trucurile utile cu acesta. Poți să folosești acest produs în activitățile din jurul casei, la curățenie sau în bucătărie. Puțini oameni știu însă ce se întâmplă dacă îl pui într-un pahar de vin. Trebuie să faci și tu asta pentru a recunoaște vinul contrafăcut. Cu siguranță îți este la îndemână această metodă. Te poți bucura astfel liniștit de băutura pe care o consumi în weekend alături de prieteni. Iată cum trebuie să procedezi!
Truc cu bicarbonat de sodiu: ce se întâmplă dacă îl pui într-un pahar cu vin?
Cu siguranță majoritatea oamenilor adoră să bea un pahar de vin bun la un preparat de excepție la restaurant sau la o masă gătită în casă. De asemenea, unii dintre ei iubesc să facă asta în timp ce povestesc alături de prieteni.
Indiferent de ocazie, un vin bun îți poate salva ziua și o poate face chiar mai specială decât te-ai aștepta. Grija rămâne însă în privința calității sale. Poți să îți dai seama rapid și simplu dacă este sau nu contrafăcut.
Un detaliu important este să te uiți la dopul sticlei pe care o cumperi. Un vin bun nu va avea niciodată un dop de plastic. De asemenea, dopul nu trebuie să miroasă niciodată a mucegai, ci doar a fructe.
Este indicat să studiezi puțin eticheta înainte să adaugi produsul în coșul de cumpărături. Un truc excelent pentru a vedea cât de bună este băutura pe care o cumperi este să faci testul cu bicarbonat de sodiu.
Dacă vinul este bun, el își va modifica culoarea, iar dacă este sintetic va rămâne neschimbat. Poți să mai folosești și metoda cu cretă. Mai exact, pune o picătură de vin pe o bucată de cretă. Dacă pata devine deschisă la culoare, atunci vinul pe care l-ai cumpărat este exact ce ai nevoie.
Curiozități despre vin
- Marea majoritate a regulilor de producție, depozitare și control al calității șampaniei au fost inventate de un călugăr benedictin. Cu siguranță ați auzit de numele său, Dom Perignon.
- Grecia este singura țară din lume care păstrează încă din antichitate obiceiul de a adăuga un soi specific de rășină în vin, de aici și denumirea de Retsina
- Mai toate vinurile din lume au gust de fructe. Foarte puține păstrează gustul de strugure. Un bun exemplu aici este Muscatul.
- Hippocrate, părintele medicinei, a inclus vinul în toate leacurile prescrise, fapt care din păcate nu este menționat în jurământul hipocratic.
- Un alt grec celebru, Platon, a recomandat consumul moderat de vin, dar doar până la vârsta de 40 de ani. După 40 de ani, vinul ar trebui băut în voie, ca leac pentru neplăcerile bătrâneții.