A pus bere peste cartofii prăjiți în tigaie. Ce s-a întâmplat după doar 10 minute
Ce se întâmplă dacă pui bere peste cartofi prăjiți? Trebuie să faci acest pas cât încă legumele se află în tigaia de prăjit. Cu siguranță te vei obișnui să prepari în acest mod cartofii după ce vei încerca trucul.
Truc pentru cartofi prăjiți: pune bere peste ei
Majoritatea oamenilor adoră să mănânce cartofi, mai cu seamă dacă sunt prăjiți. Cu toate astea, specialiștii îi recomandă cu moderație și dacă se poate să fie preparați cu atenție fără prea mult ulei sau prăjiți prea tare încât să prindă o culoare prea maronie.
Există totuși momente în care e bine să te răsfeți culinar și să mai scapi din când în când câte o astfel de rețetă. Cartofii cu bere la tigaie sau la cuptor sunt delicioși pentru o seară relaxantă în familie sau cu prietenii, la final de săptămână. Există zeci de rețete prin care să îi poți prepara, dar puțini știu de acest mod cu bere.
- Ingrediente:
200 ml de bere,
650 grame de cartofi,
4 linguri de pesmet,
4 linguri de ulei de măsline,
sare, piper.
Mod de preparare
Spală bine cartofii și curăță-i de coajă bine, ulterior taie legumele în bucăți de mărime medie. Ține cartofii sub un jet de apă rece pentru a putea îndepărta amidonul și a îi face mai crocanți. Ia o oală plină cu apă în care pui sare și lasă-i la fiert preț de 5 minute, ulterior scoate-i din apă și transferă totul într-un bol.
Acum trebuie să îi stropești cu ulei de măsline și puțină sare. Poți să folosești cuptorul și să îl încingi la 200 de grade Celsius înainte să îi pui la preparat sau să îi faci prăjiți. Pasul următor este cel important în care pui berea, ulterior îi mai lași 10 minute la gătit în metoda aleasă.
Ei vor avea o aromă deosebită și vor fi astfel mai aurii. Poți să pui peste ei puțin pesmen pentru un plus de textură și usturoi sau pătrunjel tocat mărunt. De asemenea, există în supermarket-uri condimente amestecate speciale pentru cartofii părjiți ori poți să alegi singular mirodeniile care sunt pe placul celor dragi ție.
Este recomandat să alegi să prăjești mai rar cartofii și să îi faci copți în coajă sau tăiați în bucățele la cuptor. De asemenea, o altă variantă sănătoasă este rețeta cu cartofi natur, fierți pur și simplu cu sare. Poți pune și pe aceștia condimentele pe care le dorești. Cu siguranță vor ieși fantastic și în acest mod.